סיפור הקמת משפחתי עם עפרה נשר

אני וסבי
ביום החתונה
סבא יעקב מספר על אהבתו לסבתא, לה הוא נשוי מזה 47 שנים

במהלך השירות הצבאי בשנת 1969 במצפה רמון הייתי צריך לפגוש את החיילת עפרה נשר ששירתה בבית ספר לקצינים ולתת לה טופס למילוי לצורך סיווג בטחוני. מהרגע הראשון שראיתי אותה התרשמתי מהאופי שלה ושמרתי איתה על קשר עד סיום שירותה הצבאי. הפכנו את הקשר בינינו לקבוע ונפגשנו לעיתים קרובות. אני הזמנתי אותה להכיר את משפחתי בבאר שבע והיא הזמינה אותי למשפחתה בכפר ורבורג. המשפחה שלי קיבלה את עפרה בשמחה ובאהבה גדולה, וגם משפחתה קיבלה אותי באהבה. הקשר בינינו נמשך כשלוש שנים שהיו שנים של אהבה וחברות. בתקופה זו טיילנו בכל רחבי הארץ, וכך ההיכרות הייתה מאוד מאוד יסודית. עפרה תמכה בי בתקופה שהייתי בצבא ואני תמכתי בה בתקופה שבה היא למדה בבאר שבע.

לקובץ התיעוד המלא:

הזוית האישית

יעקב זיו השתתף בתכנית הקשר הרב דורי ותועד על ידי נכדתו תמרה נדב. התכנית נערכה בבית הספר מבואות בבאר טוביה, התשע"ט.

משק
1.מערכת כלכלית; שוק. "המשק הישראלי נמצא במצב טוב יחסית." 2.נכס; רכוש. "משק המים של המדינה נמצא בידיים טובות." 3.חווה חקלאית. "האב מכר את המשק כדי לממן את לימודי בנו." 4.צורת ישוב שיתופית, קיבוץ. (מילוג)

”מהרגע הראשון שראיתי את עפרה התרשמתי מהאופי שלה ושמרתי איתה על קשר עד סיום שירותה“