סיפור העלייה של צבי

מפה של עירק
העיר בגדד בעירק
העלייה לישראל

סבי צבי עלה לישראל מבגדד שבעירק ב 15 לינואר 1952.

כשהוא עלה לארץ עם הוריו ואחותו הוא היה בגיל 9, לארץ הם הצליחו להבריח מכונת תפירה כיוון שאמו הייתה תופרת, סוכר, אורז ונקניק. כדי להגיע לארץ הם נאלצו לטוס ללבנון ומשם באונייה לאיסטנבול ואז עם עוד אונייה לישראל.

את ביתו בעירק הוא מתאר כבית גדול בעל שתי קומות, גינה ענקית, משרתים ומוקף חומה, כמעט כל משפחתו גרה שם. בעירק היה המון נפט, שני יערות ענקיים והמון עתיקות מלפני המון שנים. הוא גר בשכונת יוקרה הנקראת "עלויי".

חפץ מיוחד שיש לו הוא צמידי זהב שהיו לו על הרגליים. מה שבעיקר גרם למשפחתו לעלות לארץ היא העלייה הגדולה שקדמה וכמעט לא נשארו יהודים בעירק לכן הם עלו גם כן.

ביום העלייה היה גשום וסוער בדרך הם מאד התרגשו אבל כאשר הגיעו לארץ הם הבינו לאיזה טראומה הם נכנסו. האווירה לאחר העלייה כללה צער אכזבה חוסר עבודה חוסר מזון "החיים במעברה לא היו פשוטים בכלל" כך הוא אומר.

במעברה הוא היה אחראי על אחותו הקטנה ועל עצמו בזמן שהוריו היו בעבודה. לא היה להם זמן להתכונן לעלייה נתנו להם פחות מחודש. היה להם הכי קשה לעזוב את הבית ואת הרכוש. לאחר 4 שנים במעברה הוא עבר לרמת גן.

"יישוב קליטה", הייתה יישוב זמני, במדינת ישראל בשנות ה-50.

”האווירה לאחר העלייה כללה צער אכזבה חוסר עבודה חוסר מזון "החיים במעברה לא היו פשוטים בכלל"“