סיפור העלייה של סבא

תמונת החתונה
סבי כשעבד כנגר בארץ (גיל 24)
עליה קליטה ופרנסה בארץ ישראל

סבי עלה לארץ מפרס(אירן של היום) בשנת 1958 כשהיה בן 19,עלה לבדו, אמו ואחיותיו עלו לפני כן כדי לראות מהם הקשיים וכיצד להתמודד איתם.
הסיבות לעלייתו הן הקושי עם השלטון הנוקשה בפרס , האנטישמיות היומיומית שחוו ובעיקר כיוון שמאז ומעולם הם רצו לחיות בארץ ישראל שעבורם הייתה ארץ הקודש והרגישו שכל יהודי צריך להיות שייך לשם.
לאחר התלבטויות קשות החליט שהדבר הנכון ביותר לעשות הוא לעלות לארץ ישראל ולהקים בית יהודי בארץ ישראל.
כשסבי היה בפרס הוא למד בבית ספר יהודי, ובזכות זאת ידע עברית רהוטה מה שהקל עליו בהתאקלמותו בארץ.
סבי עלה לארץ במטוס מטהרן, ישירות לשדה תעופה בן גוריון, הטיסה ארכה כשש שעות, ללא צפיפות וקשיים מיוחדים בטיסה ומכיוון שידע עברית שוטפת עזר לעולים האחרים לתקשר עם הדיילות.

כאשר הגיע לארץ ישראל הוא הרגיש שהגיע לארץ המובטחת, לארץ הקודש, אליה הוא שייך.
ההתאקלמות הייתה קלה יחסית מכיוון שידע עברית רהוטה ואמו ואחיותיו עזרו לו להיקלט בארץ ולהכיר אותה לעומק.
כעבור זמן מה החל ללמד נגרות, המקצוע שאותו למד ובו עסק בפרס.
לאחר מכן עבר לעיר תל אביב ,שם שכר דירה עם עוד שותף.
כשהתאקלם בתל אביב החל לחפש עבודה שגם היא קשורה לנושא נגרות, כשמצא עבודה לאחר הרבה זמן וקושי וזו הייתה עבודתו היחידה ומהמשכורת שלה שילם את שכר הדירה.
כשסבי הפסיק לעבוד שם שכר חנות ופתח נגרייה באופן עצמאי.
וכך החלו חייו העצמאיים של סבי בארץ ישראל.

העשרה:
אַנְטִישֵׁמִיּוּת היא המונח המודרני לתיאור תופעה חברתית שלפני המאה ה-19 נודעה בשם שנאת יהודים או שנאת ישראל. הפירוש המילולי של המונח הוא "נגד השֵמִיִים", דהיינו שנאת כל בני הגזע השֵּׁמִי, אשר עמם נמנים בין היתר היהודים והערבים (על שמו של שם בן נח, על פי ההיסטוריוגרפיה המקראית). בפועל, המושג אנטישמיות משמש לציון שנאת יהודים בלבד, והוא מעולם לא שימש לציון שנאה כלפי עמים שמיים אחרים. (ויקיפדיה)

טהרן
עיר הבירה של אירן