סיפור העלייה של סבא עזרא מצרי

פעילות קבוצתית במסגרת התכנית
סבא בצעירותו
תלאות הדרך שחוותה המשפחה בים

סבא שלי, עזרא מצרי, נולד בשנת 1949 באיסטנבול שבטורקיה. הוא עלה לארץ בגיל חודשיים באונייה עם אבא שלו, אימא שלו וששת אחיו.

כשעלתה המשפחה לארץ סבא כאמור היה פעוט בן חודשיים, אך מסיפורים ששמע הוא יודע שדרכה של המשפחה לארץ ישראל לא הייתה קלה, ואף לוותה בסכנת חיים של ממש בהפלגה. במהלך ההפלגה, ביום אחד סוער וגשום התחילו להרגיש בני משפחתו של סבא שלי שהאונייה נקלעת לסערה בתוך הים. כל מה שלא עשו, איש לא הצליח להשתלט על האונייה. בסופו של דבר אביו של סבא שלי – סבא רבא – לקח את הגה האונייה והצליח להסיט את האונייה ממסלול הסערה. כך הצליח סבא רבא להציל את משפחתו של סבא שלי ואת שאר האנשים שהיו על גבי האונייה.

סוף מעשה – כולם הגיעו לארץ בשלום.

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי. התכנית נערכה בגימנסיה העיברית בירושלים בשנת תש"פ (2020) בהנחיית המורה המוביל אלירן דיין.

איסטנבול
איסטנבול (בראשיתה נקראה ביזנטיון, והשם הוסב ב-330 לספירה לקונסטנטינופול. במקורות העבריים נקראה בשם קושטנדינא ובקיצור קושטא) היא העיר הגדולה בטורקיה, בעבר שימשה כבירת האימפריה הביזנטית ואחריה כבירת האימפריה העות'מאנית. (ויקיפדיה)

”הוא הצליח להציל את משפחתו של סבא שלי ואת שאר האנשים שהיו באונייה“