העלייה של חיי באנייה נגבה

בבית הספר סבא והתלמידים.
האנייה נגבה בנמל חיפה.
לראשונה ראיתי שלג יורד בחיי, בעיר מרסי

נולדתי לאב בשם דוד ואם בשם מרים. אבי היה חייל בצבא צרפת ולחם במלחמת העולם השנייה נגד הנאצים. כאשר נולדתי עבד בממשל הצרפתי. למדתי בבית ספר צרפתי, כמו כן למדתי עברית.

העלייה ממרוקו לישראל

בחול המועד סוכות 1955 שזה היה בחודש ספטמבר לקחו אותנו במשאית בסתר מהעיר רבאט למחנה העולים בקזבלנקה.

שם שהינו כעשרה ימים ואז עלינו לאנייה שלקחה אותנו לעיר מרסי בצרפת. בדרך לצרפת אבא שלי היה אחראי על קבוצה של 30 אנשים וחלוקת מזון ומים.

כעבור יומיים הגענו למחנה העולים במרסי שם שהינו כחודשיים. בחודשיים הללו לא למדתי בבית ספר ובעיקר טיילנו בעיר וסביבותיה. גרנו בצריפים ארוכים שהיו בהם כ-100 איש. שם ראיתי לראשונה בעיר מרסי, שירד שלג. בסוף חודש נובמבר עלינו על אנייה ששמה היה "נגבה" והגענו לישראל בדצמבר 1955, בדיוק בחג החנוכה.

על האנייה נגבה

תמונה 1

עם עלייתי לארץ לקחו אותנו למעברה ליד יוקנעם. משם עברנו לגור בעכו ואז פרצה מלחמת סיני בשנת 1956. משם עברנו לגור במעברה בחיפה.

סיפור המעברה באליקים ליד יוקנעם

הגענו לצלע גבעה עליה היו משטחי בטון ועליהם אהלי קרטון מצופים זפת אשר שמשו למגורים. לא היו מים  וללא שירותים.

סיפור המעברה בחיפה

זו הייתה מעברה משופרת שהיה חשמל ומים ושירותים בחוץ. שם גרתי הרבה שנים למעשה כל ילדותי, ושם צברתי את כל חוויות ילדותי ועד בגרותי.

סרט סיכום תכנית בבית הספר

הזוית האישית

אורן הרמן ורואי רחל אמנו: היה מאוד כיף התקרבנו אחד לשני כי בילינו הרבה יחד. אני לימדתי אותו ואני למדתי ממנו המון.

רבאט
עיר הבירה של מרוקו