סיפור העלייה של אמי אוקסנה סמדוב

אמי אוקסנה סמדוב
אמי אוקסנה סמדוב
הקליטה של אמא בארץ

שמי נטלי, ותעדתי את סיפורה של אמי. לאמי קוראים אוקסנה סמדוב היא נולדה באוזבקיסטן. אימא שלי נולדה בשנת 1982 ב-14 בנובמבר. היא נולדה בעיר נבאי שבאוזבקיסטן.

אימא שלי למדה בבית ספר יסודי מכיתה א' עד כיתה יא באוזבקיסטן. אחרי סיום לימודיה בבית הספר אימא שלי למדה במכללה לאחיות. היא לא  הספיקה לסיים את הלימודים ועלתה לארץ ישראל בגיל 19. אימא שלי עלתה לארץ ישראל בשנת 2001.

העלייה לישראל

אימא שלי החליטה לעלות לארץ ישראל  יחד עם האח שלה, מכיוון שתמיד חשבה שהיהודים צריכים לחיות בארץ ישראל. כשהיגיעה לארץ היא למדה באולפן א'. אחרי שאימא שלי סיימה את הלימודים באולפן היא התחילה לעבוד במטבח של התעשייה האווירית. בתקופת עבודתה בתעשייה האווירית אימא למדה במקביל וסיימה לימודים במכללה ברמת גן לטיפול בצפורניים.

בגיל 22 אימא החליטה להתחתן עם אבא, ארתור. נולדו להם שלושה ילדים. כרגע אימא שלי עובדת בדורות מלבן במטבח ואבי עובד בבית חולים.

נטלי: הרגשתי שאני מכירה את אמי לעומק. אהבתי לשמוע מאמי את סיפור חייה.

אוקסנה: נהנתי לספר לבתי את סיפור ילדותי ועלייתי ארצה.