סיפור העליה של נעימה

נעימה עם דוד ודניאל
כך נראה הריסוס בדי. די. טי.

נעימה עלתה לארץ מפרסעם אמה בשנת 1951, כשהיא בת שמונה.  בפרס השאירה נעימה את הבית בו גדלה, חברים, בני משפחה וזכרונות וחוויות רבים. כשעלתה נעימה לארץ לא היה בידיה דבר.

העלייה לארץ הייתה מלווה בקושי רב. נעימה מספרת :לא ידענו את השפה, ולא הבנתי שום דבר.

הגענו לשער העלייה שזו היתה תחנת מעבר. שם קיבלו אותנו והכניסו אותנו לחדר. בחדר שמו לנו ריסוס "די. טי. טי."

בתקופת המנדט הבריטי בארץ ישראל, נהגו הבריטים לרסס את המעפילים שהגיעו לחופי הארץ בדי-די-טי, טרם שליחתם למחנות המעפילים בקפריסין או בעת כניסתם למחנה המעפילים בעתלית. בעת קליטת העלייה ההמונית מארצות צפון אפריקה וממקומות אחרים בראשית ימי המדינה, נהגו לרסס את כל העולים החדשים בדי-די-טי, במטרה להשמיד טפילים שהיו על עורם.

לאחר מכן, לקחו אותי ואת אמי לחדר האוכל ומשם אחי ואחותי היו אמורים לקחת אותנו לנס ציונה. אחי לא מצא אותנו ושאל איפה אנחנו. אמרו לו שאסור למצוא אותנו והעבירו אותנו לפרדס חנה, שם נתנו לנו לאכול ולישון בלבד. אחי הגיע ולא נתנו לנו לצאת ואחי וחתם שהוא האחראי עלינו. בשעה 4 לפנות בוקר, הלכתי לחדר האוכל, שם והביאו לנו זיתים ומרגרינה ואמי אמרה שהיא לא רוצה זיתים, אלא מים לשתייה. כשהלכתי להביא מים, נשפך עלי ולא היה לנו מה לשתות.

ישנו על מיטת ברזל ובתוך המזרונים היו ג'וקים קטנים שעקצו אותנו.

נורא דאגנו מה נעשה , בכינו הרבה, כי כאב וגירד לנו, ולא ידענו מה יהיה איתנו?

בהמשך אחי לקח אותי לבית ספר בעיר נס ציונה ואמא שלי לא רצתה ללכת וגם אני לא רציתי ללכת אך הלכתי בכל זאת. בנס ציונה נתנו לנו בגדים ואוכל ואחרי שבוע לקחו אותנו לצריף מחרשים למשך ארבע שנים ולאחר מכן קיבלנו כסף לשיכון.

דניאל ודוד מברכים את נעימה

בנימה אישית: נעימה יקרה, אנו מאחלים לך הרבה בריאות אושר ושמחה בחיים .שמחנו לגלות שנבחרנו להיות איתך .שמחנו להכיר אישה שמחה כמוך מלאת שמחת חיים, חום ואהבה שאוהבת לעשות כייף.

המפגשים התקיימו בין תלמידי בי"ס הגליל בתל אביב לבין מרכז רב שירותים לקשיש "התקווה", במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בשנה"ל תשע"ד (2013-4), בהובלתן של המורה כלנית לובל ישראל, היועצת מורן בייז ומנהלת המועדון ציפי אורטל.

די די טי
חומר ריסוס שהשתמשו בו בתקופת העליות ההמוניות מארצות צפון אפריקה והמזרח במטרה להשמיד טפילים וחרקים מראשי העולים.

”לא ידענו את השפה, ולא הבנתי שום דבר.“