סיפור העלייה של ויקטור ביטון

סבא ויקטור ביטון ומאור הנכד
סבא ויקטור בצעירותו
ויקטור ביטון מספר על העלייה ארצה

קרואים לי ויקטור ביטון ואני מספר את סיפור העלייה שלי.

בשנת 1964 אני שמונה עלינו על הספינה בדרך לישראל כל המשפחה חוץ משני אחיי הגדולים שעלו לישראל שנתיים לפני כן. היה חשש גדול לעלות על הספינה כי שמענו את הסיפור של ספינת "אגוז" בה מתו עולים ממרוקו בזמן המסע לארץ ישראל. המסע לישראל עם הספינה לקח שנה וחצי בחצי שנה הראשון נסענו עד פריז ושם למדתי צרפתית.

כשהגענו לישראל בשנת 1968, למרות שאבא שלי היה עשיר היה קשה. לא נתנו לנו לקנות בית, שמו אתנו במעברה ב"בקעה" בתנאים קשים. היינו שמונה עשרה נפשות כל האחים שלי והנשים שלהם והילדים.

גרנו במעברה, חיינו שם שנתיים עד שאמרו לנו שאנחנו יכולים לקנות בתים. אבא שלי קנה בית ליד המעברה, זה היה בית גדול מאוד והייתה שמחה בבית ואושר. זה סיפור העלייה שלי והסתגלותה של משפחתי.

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בגימנסיה העברית בירושלים. תש"פ (2020). המורה המוביל – אלירן דיין.

מחנה מגורים זמני ששימש את העולים ארצה. (ויקיפדיה)

”היינו 18 נפשות כול האחים שלי והנשים שלהם והילדים“