סיפור העלייה לארץ ישראל של סבא יהודה מלכה

נאור וסבו בקבלת שבת במיזם הרב דורי
הקמת נמל אשדוד
סיפור העליה והקליטה של סבא יהודה מלכה

שמי יהודה, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי, זהו סיפורי:

עקב מאורעות שהתחילו בשנת 1948 במרוקו הוריי החליטו לעלות לארץ ישראל בדרך לא לגאלית. הבריחה נעשתה דרך אלג'יר ומאלג'יר לקנדרנאס שבצרפת. לצורך הבריחה השאירו  הוריי את כל הרכוש במרוקו. במרסיי אמי הייתה בהריון ונאלצנו להישאר עוד כשנה וחצי במחנה המעבר. בתקופה זו העלו את אחי הבכור על ידי "עליית הנוער" לארץ לקיבוץ גניגר. בשנת 1950 עלינו לארץ לפרדס חנה. לאחר כחודש העבירו אותנו לעכו למעברת אוהלים. ההסתגלות הייתה קשה מאוד ובחורף של 1951 עקב שלגים נפל עלינו האוהל. נעזרנו בחיילי צה"ל שבאו לעזור ולתקן את האוהל. בתקופה זו נשלחתי לבית ספר דתי שהיה בסביבה. בשנת 1952 קיבלנו בשיכון עולים דירה של שני חדרים ומטבח בגודל של 38 מטר מרובע, בשיכון 3, ברחוב קיבוץ גלויות. בתקופה הזו למדתי בבית ספר עממי "רמב"ם" ובית ספר תיכון מקצועי בעכו. בשנת 1961 התגייסתי לצה"ל לחיל השריון ובשנת 1963 השתחררתי מצה". עם שחרורי נשלחתי לסמינר "אוהלו" לקורס הדרכת נוער. הדרכתי בסניף "הנוער העובד" בעכו בשיכוניי המזרח, עבודה זו הייתה מאתגרת עבורי, והיא הייתה הגשמת חלום – להדריך נוער ציוני. לאחר תקופה זו התחלתי לעבוד כטרקטוריסט במושב בן עמי בציוד חקלאי. משם המשכתי לעבוד בציוד מכני כבד כטרקטוריסט ובעבודה זו נהניתי והייתי שותף לבניית חלקים מארץ ישראל, בהם נמל אשדוד, אגם בית נטופה ,הטכניון בחיפה ונצרת עילית. בסוף עבדתי ברמת הגולן, זה היה לי אתגר וסיפוק רב.

בתאריך 10.3.1963  נישאתי לאשתי מרים מלכה ומתקופה זאת הפכתי להיות עובד מפעל אסקר טמבור. עקב מכירת המפעל עברתי לעבוד בחברת תה ויסוצקי בתפקיד מחסנאי ראשי של אזור הצפון. בתקופה זו קיבלתי עובד מצטיין של החברה, ולאחר מכן פרשתי לפנסיה. היום יש לי בת ושני בנים ותשעה נכדים (תודה לאל). כיום אני סבא במשרה מלאה ומאושר.

מתעד הנכד נאור: נהניתי מאוד לעבוד עם סבא ולשמוע ממנו סיפורים.

סבא יהודה המספר: היה חשוב לי לספר לנכדי את סיפורי ונהניתי מאוד מתהליך העבודה עם המחשב.