סיפור החתונה של עדנה ארדיטי

עדנה ארדיטי ובעלה יהושע
בעת תהליך התיעוד
עדנה ארדיטי מספרת על החיזור הארוסין וחתונתה עם יהושע בעלה

אני ויהושע בעלי נשואים כבר משנות השבעים.

הכל התחלי כשהייתי צריכה תופרת ויהושע הציע לי את אמו שהייתה תופרת מעולה. יהושע הכיר לי את אמו ועם הזמן הכרתי כבר את המשפחה המקסימה שלו.

החיבור עם אמו של יהושע היה חזק מידי ולימים כדי "להרגיז" את יהושע הייתי אומרת לו "התחתנתי אתך בגלל אמא שלך כי היא אשה מדהימה ואח"כ התאהבתי בך".

חמותי היקרה

תמונה 1

יהושע החל לחזר אחרי בעדינות ובהתחלה התעלמתי. הוא לא וויתר תפס יוזמה והציע לי ללכת אתו לים ולאחר מכן לסרט ומשם הכל התחיל להתגלגל. לאחר מספר חודשים של יציאות משותפות, הזמנתי אותו להכיר את משפחתי ומכאן הדרך הייתה קצרה לאירוסין. החתונה נקבעה לתאריך האהבה הבינלאומי שנקרא "ולנטיין דיי". באותה תקופה לא ידענו שבתאריך הזה 14/2/77 חל יום האהבה – חג האהבה.

ביום החתונה נאלץ יהושע לעבור ניתוח כירורגי דחוף ולא מתוכנן. בזמן הזה ישבתי בסלון הכלות והתארגנתי לחתונה ומרוב דאגה וחששות עלו בראשי מחשבות למצוא חתן מחליף שיגיע לחופה במקום יהושע…חחח.

לא אחד כמו יהושע יוותר על היום הגדול בחייו. הוא הגיע לחתונה, יפה תואר בחליפה אפורה, נרגש וחיוור מעט. החתונה הייתה שמחה ומרגשת אם כי לא יכולנו לרקוד ולעלות על שולחנות בגלל מצבו הבריאותי של יהושע.

תמונה 3

יש לנו 3 ילדים מקסימים, ו-5 נכדים מדהימים (בלי עין הרע, כן ירבו). כיום אנו משפחה לתפארת עם ושנזכה גם לנינים אמן!

אז נכון, פעם היינו צעירים, יפים ותמימים. היום אנחנו עם קצת יותר קמטים, קצת יותר צמיגים, וגם קצת יותר ניסיון חיים, אך הכל בטל בשישים ושרק נהיה בריאים ומאושרים.

האהבה לעולם נשארת

אנחנו היום חוגגים בקרוב את יום הנישואים – 14.2.19

תמונה 6

תאריך ה – 14/2/19 – הוא יום מיוחד ומרגש עבורנו. זהו חג האהבה. כמובן גם יום הנישואין הפרטי שלנו שחל בקרוב. אנו חוגגים אותו תמיד עם בני המשפחה ובמסעדה מיוחדת ולעיתים גם בחופשה מפנקת בארץ או בחו"ל.

כל זה קרה בזכות אשה מדהימה שהייתה תופרת מהשורה הראשונה והייתה לימים חמותי האהובה אידה ארדיטי ז"ל יהי זכרה ברוך!

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר התיכון מית"ר, גני תקווה בשיתוף כתת הותיקים המופעלת בבית הספר.

עדנה ארדיטי בתכנית הקשר הרב דורי

תמונה 7

אהובה, מטילדה, תמי והבי,עדנה ארדי, רות משען, דבורה אורגד, חביבה, התלמידים והמורות אנט ואורית בחגיגת ט"ו בשבט, בבית הספר מית"ר

יום האהבה
14.2 -הינו המועד בו מציינים בכל העולם את חג האהבה. Valentine's Day