החתונה של רות ויעקב כהן

מפגש פתיחה של "הקשר הרב דורי"
כל המשפחה בלהבות הבשן

רוני כהן השתתפה השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבא וסבתא. במהלך המפגשים סיפרו רות ויעקב כהן, הסבתא והסבא סיפורים רבים. רוני בחרה להעלות את סיפור חתונתם:

החתונה של סבא וסבתא שלי

סבתא וסבא שלי הכירו בשנת 1954, בעשור הראשון של הקמת המדינה. הם גרו בתל אביב ואהבו לטייל באופניים, ללכת לים ולבלות עם חברים. שנתיים לאחר שהכירו, בשנת 1956, הם התחתנו ברבנות בתל אביב.

סבתא הייתה אז בת 20, חיילת בחיל השריון. סבא, שמבוגר ממנה בתשע שנים, עבד ביהלומים. החתונה הייתה צנועה. את האוכל והכיבוד הביאו המשפחות מהבית. גם המתנות היו שונות מאלה הנהוגות היום. הם קבלו מתנות כמו: כלי מטבח כגון פרימוס ששימש אז לבישול, צלחות וסכו"ם. החברים של סבתא מהצבא הביאו עוגות מקושטות בטנקים. השמחה הייתה גדולה ומכל הלב.

את ירח הדבש הם חגגו בבמלון בתל אביב ולמחרת נסעו לשלושה ימים לכנרת. במהלך השנים לסבתא וסבא שלי נולדו שלושה ילדים ושישה נכדים.

לפני שנה סבתא וסבא חגגו 60 שנות נישואים עם כל המשפחה המאושרת.

סבא וסבתא איתנו הנכדים