סיפור החיים של סבתא פנינה מרקוביץ

במסגרת התכנית - אוהד משחק בדאפו שהכינה עבורו סבתו
בגדנע
על העלייה ממרוקו והתאקלמות בארץ

שמי פנינה, נולדתי במרוקו בעיר מקנס בשנת 1950 למשפחת עמר עם חמישה ילדים והורים.

אבא שלי היה ציוני פעיל ובבית היה לנו חדר שבו התקיימו ישיבות בנושא ארץ ישראל וכל מה שקשור ליהודים ולציונות. כשמרוקו קבלה עצמאות ושהמלך של מרוקו מוחמד החמישי נפטר, פחדו היהודים מהמלך החדש. אני זוכרת שבחדר ישיבות היה על הקיר מצויר מגן דוד גדול. היה צורך לצבוע את הקיר כדי למחוק כל זכר לפעילות ציונית. שרפו את כל המסמכים שהיו קשורים לזה.

תמונה משפחתית עם כל הדודים, סבא וסבתא מצד אבא בבית של הסבתא במלאח הישן (אני הכי קטנה ליד אמא שלי שבצד שמאל)

תמונה כיתתית עם כל חמישים התלמידים בכיתה

תמונה 2

למדתי בבית הספר אליאנס שזה היה בית ספר יסודי שלמדנו בו גם שיעורי עברית (משנה תורה). את שאר המקצועות למדנו בצרפתית. בחטיבת ביניים למדנו גם ערבית ואנגלית. הייתה משמעת בכיתה ולא הפריעו למורים בכלל (אפילו פחדנו מהמורים).

עליתי ארצה בשנת 1964 עם עלית הנוער כשהייתי בגיל 14. באו שליחים מארץ ישראל ושכנעו את ההורים לשלוח את הילדים לפני ההורים כדי שיהיו מסודרים לבתי ספר מתחילת שנת הלימודים. עליתי עם קבוצה של עשרה ילדים, ישר הגענו לפנימית ימין אורד שליד עתלית, שם למדתי ארבע שנים (כל התיכון).

מסע גדנ"ע

בשנת 1965 בתיכון יצאנו למסע גדנע. היו לנו הרבה חוויות נעימות, היה ממש כיף שם.

מסדר בבאר אורה בשנת 1966 במחנה צבאי מטעם הגדנ"ע

פורים בפנימיה של עליית הנוער בכיתה י"א, 1967

תמונה 5

אחרי מלחמת ששת הימים נסעתי עם דני, אחי, למערת המכפלה בחברון ובעיר העתיקה בלי ששמרו עלינו (טיילנו בכיף).

גלגולו של חפץ

החפץ המשפחתי אותו הבאנו הוא דאפו-סטאר. דאפו הוא כוכב אשר מיוצר בעבודת יד מדויקת מבדים מיוחדים שמאפשרים לו להסתובב באוויר בצורה מאוזנת, ולהתעופף במהירות למרחקים. זהו משחק חברתי וספורטיבי שמפתח מיומנויות פיזיות חדשות של קואורדינציה, קשב וריכוז ופיתוח יכולות חשיבה.

סבתא תפרה לי את הדאפו. החפץ בן 3 שנים, הוא בבעלותי, נמצא אצלי ואני (הנכד אוהד) משחק איתו.

הזוית האישית

פנינה מרקוביץ' השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי ותועדה על ידי נכדה אוהד. התכנית נערכה בבית הספר ממ"ד מורשת, התשע"ט.

אליאנס - כל ישראל חברים
כל ישראל חברים (בראשי תיבות: כי"ח, בצרפתית: Alliance Israélite Universelle - "אליאנס") הוא ארגון יהודי בין לאומי הפועל לקידום חברה ערכית ושוויונית. מושב ההנהלה העולמית הוקם בפריז ונשאר שם עד היום. מטה הנציגות הישראלית של הארגון, עמותת "כל ישראל חברים", שוכן במקווה ישראל. (ויקיפדיה)

גַּדְנ"ע
גַּדְנ"ע גדודי נוער או גדודי נוער עברי הוא ארגון ישראלי לחינוך טרום צבאי. הגדנ"ע הוא מסגרת חסות של צה"ל שאמונה על הפעלת הנוער והכנתו לשירות צבאי. (ויקיפדיה)

”היה צורך לצבוע את הקיר כדי למחוק כל זכר לפעילות ציונית. שרפו את כל המסמכים שהיו קשורים לזה“