סיפור הולדתו ובגרותו של סבא שבתאי

אני עם סבא וסבתא
סבי בגיל שלוש
סבא מספר עלעצמו

סבי שבתאי, מספר את סיפור הולדתו ובגרותו

נולדתי ביפו בתאריך 1.12.1953 בבית החולים "צהלון". למדתי בבית ספר יסודי "שבטי ישראל". בשנת 1967 בזמן ההמתנה לפני ששת הימים השתתפתי עם בני הנוער בחפירת שוחות ומילוי שקי חול כמקומות מסתור מאחר ולא היו מספיק מקלטים. בזמן המלחמה הייתי לבד עם סבתא שלי מאחר וסבי היה במילואים ואמי עבדה כאחות ורוב הזמן הייתה בבית החולים "אסף הרופא".

בגיל 16 עברתי ללמוד בפנימייה בצבאית של חיל האוויר בחיפה. למדתי על אלקטרוניקה. בשנת 1972 התגייסתי לחיל האוויר ושירתי כטכנאי " קשר מוטס" בבית ספר לטיסה בבסיס חצרים. במלחמת "יום הכיפורים" השתתפתי בטייסת קרב של מטוסי קורנס.

בשנת 1975 התחתנתי עם איריס ועברתי לשרת בבסיס לוד במרכז הארץ. בתקופה זו שימשתי כטכנאי קשר מוטס ומפקד מחלקת בדרגת רס"ר. בשנת 1984 יצאתי לקורס קצינים ובשנת 1985 עברנו לגור בבסיס חצרים. באותה תקופה שימשתי כקצין מחלקת תקיפה. בשנת 1988 עברנו לגור בקרית מוצקין מאחר ויצאתי ללימודים בחיפה במשך שנתיים. בשנת 1990 עברנו לגור בבסיס נבטים בדרום הארץ. עוד בתקופה זו שימשתי כמפקד גף נשר (ניווט וקשר).

בשנת 1993 עברנו לגור בגן יבנה ובמקביל עברתי לשרת בצריפין כקצין רכש לציוד אלקטרוני. בשנת 1995 פרשתי לגמלאות מהצבא קבע. בשנת 1996 התחלתי לעבוד כאזרח עובד צה"ל בתחום רכש וציוד בתחום התקשורת. בשנת 2018 פרשתי לפנסיה.

בשנת 1977 נולד בני הבכור ליאב (אבא של שיר). בשנת 1982 נולדתי בתי דנה ובשנת 1988 נולדה בתי נופר.

היום אני סבא לשבעה נכדים.

עם נכדינו

סיפורו של חפץ

בחרתי להראות שני חפצים שעברו אצלנו מדור לדור. האחד הנו ספר תנ"ך סידור תפילה שהיה שייך לסבי ז"ל, הוא העבירו לאבי, ואבי העביר לי. הספר נמצא אצלנו ובו חתום שמו של סבי. זהו חפץ יקר ערך וקרוב לליבי.

סידור תפילה

תמונה 2

חפץ שני הינו משחק שחמט שסבי הכין במו ידיו. המשחק עבר מדור לדור, והיום נמצא אצלי בבית. למרות שקשה לי להיפרד,  אעביר לנכדיי שגם הם יהנו ממנו.

משחק השחמט

הזוית האישית

שבתאי דניאל: נהנתי מאד לספר לנכדתי את סיפורי. אני חושב שחשוב מאד להעביר את הסיפורים שלנו לדורות הבאים וגם את התמונות, כדי שכולם ידעו על עברם על משפחתם המורחבת וכך יוכלו להעביר לדורות הבאים את סיפורנו.

בבה bebe
בבולגרית פירושה תינוק. כך אמו של סבא נהגה לקרוא לו כשהיה קטן.