סיפור ההיכרות בין אימא לאבא

סבא וסבתא וילדיהם
המשפחה שלי עם סבא וסבתא
שירותו הצבאי של אבי

שמי הילי אלכסנדרוביץ לומדת בבית הספר גשר בכפר שמריהו ומשתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי עם סבתא בתיה ממנה שמעתי את סיפורה:

"אבא שרת במלחמת העולם השנייה במסגרת הצבא האדום, צבא של ברית המועצות ונילחם במלחמות נגד הנאצים. בתום המלחמה הוא חזר לעיירת מולדתו באוקראינה ולא מצא אף אחד מהמשפחה. במסגרת הסכם בין ברית המועצות ופולין יכלו אזרחי פולין לחזור לפולין בגבולות החדשים.

אימא קלרה עם שתי האחיות שלה ניצלו מהשואה באמצעות מחבוא סתר תת קרקעי בו התחבאו, כשהם חזרו לפולין ונסעו בקרון הרכבת, פגשה אימא קלרה את אבא. היא הציעה לו מקום בקרון הסגור וכך נוצר הקשר הראשון ביניהם. מאחר ולא היה להם כסף לנסוע בקרון הסגור, הם נאלצו לנסוע בקרון פתוח. בדרך אימא טיפלה בפצעי רסיסים שהיו לאבא ברגליים, זו הייתה נסיעה הארוכה, שבמהלכה התקרבו מאוד.

כך פרחה האהבה ביניהם בעקבות המסע הארוך ברכבת למקום חדש. הם היגיעו לעיר וורוצלב שהייתה פעם בגרמניה. אני נולדתי בעיר וורוצלב. כשמלאו לי שמונה שנים, עלינו כולנו לארץ ישראל. אימא ואבא חיים היום בתל אביב. נולדו להם ילדים וכל אחד מאיתנו  בנה משפחה בישראל ולכולנו יש ילדים. אימא ואבא מטפלים היום בנכדים במסירות ואהבה מרובים.

סבא וסבתא וילדיהם

היל אלכסנדרוביץ תעדה את סיפור ההיכרות של סבא וסבתא שלה.