סיפור הברית שלא הייתה

עם נכדי דוראל

נולדתי במלחמת העולם השנייה ואחרי המלחמה בכל רחבי מרוקו היה המצב קשה.

למדתי בבית ספר עד גיל 11 ומגיל 11 יצאתי לעבוד כדי לעזור להורים ולמשפחה.

מקצועי היה חייט עד גיל 22 .

עבדתי כחייט עד גיל 22

עליתי לארץ ישראל בשנת 1964 ולאחר שנה התגייסתי לצבא . אחרי זה עבדתי בכל מיני עבודות מזדמנות והתחלתי לעבוד בחברת תקשורת, דואר ישראל.

התחתנתי בשנת 1966 וגרתי במעברה החדשה 11 שנה .לאשתי ולי נולדו שבע ילדים .אשתי לא עבדה, הייתה עקרת בית, דאגה לבית וגידלה את הילדים.

תמונה מהחתונה שלי

מאוחר יותר חברת התקשורת דואר הפכה להיות חברת בזק ועבדתי בחברה הזאת 35 שנה עד שיצאתי לפנסיה מוקדמת מבזק.

סיפורי מתמקד בלידת בתי  הבכורה בזמן מלחמת ששת הימים.

בערב יום שישי מלחמת ששת הימים גיסו אותי עם צו 8  באותה העת לאשתי היו צירים ולקחתי אותה לבית חולים רמב"ם  ללדת .אשתי עדיין לא ילדה וחזרתי לבסיס. למחרת היום בשבת ביקשתי מהמפקד שייתן לי אישור ללכת לבקר את אשתי בבית החולים. הוא נתן לי אישור לצאת לשעתיים. נולדה לי תינוקת, בתי הבכורה, ביקשתי מהאחות הראשית שתיתן לי פתק שאשתי ילדה ועל האישור היה רשום נולד ליעקב תינוק. בגלל שהייתי בצבא בכוננות ואף חייל לא יוצא הביתה.

בצעירותי-בחוף הים

בקשתי ביום חמישי מהמפקד שייתן לי אישור יציאה בשביל הברית של בני ביום שישי נתן לי לצאת ואמר לי לחזור ביום ראשון .

כשחזרתי  לבסיס  שאל אותי המפקד איך היה בברית ועניתי  לו שבגלל שלתינוק יש צהבת אמרו לי שרק ביום שבת הבאה יהיה אפשר לעשות ברית. ביום חמישי נתן לי אישור לצאת הביתה  עד יום ראשון .

חזרתי  ביום ראשון וביום שני התחילה מלחמת ששת הימים אחרי שנגמרה המלחמה אמרתי למפקד שלי שזה לא היה בן שזאת הייתה בת ואז הוא אמר לי :"ממזר אחד עשית ברית פעמיים לבת שלך".

חשוב לי לציין שלא רציתי להשתמט מהשירות אלא  עשיתי את כל זה כדי שאוכל ללכת לבקר את אשתי ואת בתי הבכורה.

הזוית האישית

יעקב :היה לי כייף גדול להשתתף בפרויקט הקשר הרב דורי. לבלות זמן איכות עם נכדי דוראל ולהכיר אנשים חדשים ולחלוק את הסיפורים שלי עמם. הלוואי שהמפגשים היו ממשיכים .

דוראל: היה לי כייף לבלות עם סבא והמפגשים חיברו אותי אל סבא יותר.

פורפרה