סיפור האהבה של אמא ואבא

אני רותם וסבתי דרורה

שמי דרורה למדן סבתא של רותם אולמר.

אבי משה  נולד בעיר סוסנוביץ בפולין בשנת 1910.

אמי יסכה  נולדה בכפר אוניינוב בפולין בשנת 1910.

משה היה בן לחזן הראשי בסוסנוביץ.

הזוית האישית

זהו סיפורי בקצרה, שבמידה רבה הוא סיפור ארץ ישראל, מאז עליית הוריי מפולין. סיפור אהבה שנמשך עשרות שנים שהתחיל עם משה ויסכה, עבר דרכי ודרך ילדי ונכדיי.

חלוצים
בני נוער שעשו מעשה ראשוני והגיעו לארץ ישראל לפני קום המדינה ובשנותיה הראשונות , לפני העליהה השתייכו להכשרה בה למדו את מגוון התחומים החשובים לתפקוד בארץ. עם הגיעם לארץ עבדו בחקלאות, סלילת כבישים ועבודות נוספות שסייעו בבניית והקמת הארץ.

חזן ראשי
בעל תפקיד משמעותי בקהילה, מהווה סמכות דתית ותפקיד חברתי, לעתים עוסק בגישור, מהווה שליח ציבור

תנועת "הפועל המזרחי"
תנועה ציונית דתית, הדגישה את הערכים הסוציאליים ועיגנה את ערכי השוויון והצדק החברתי במקורות ובמסורת

הכשרה
הֶחָלוּץ הייתה תנועה ציונית עולמית של צעירים יהודים שהתארגנו למטרות עלייה לארץ ישראל . ראשיתה בהתארגנויות ספונטניות בשנות ה- 80 של המאה ה- 19, והיא התקיימה עד השואה . חברי החלוץ, שהשתייכו לתנועות נוער ציוניות מגוונות, היו לחוד החנית של העלייה וההתיישבות בארץ ישראל ושל ההגנה היהודית בגולה ובכלל זה בגטאות שבהם רוכזו היהודים במלחמת העולם השנייה . בפולין הוקמה תנועת נוער כללית בשם " החלוץ הצעיר ", שפנתה לנוער שכלל תלמידי גימנסיה בערים. על התנועה השתלט במהלך שנות ה- 30 הקיבוץ המאוחד , שראה בה מאגר אנושי איכותי שימלא את שורותיו וקיבוציו בארץ ישראל. הקיבוץ המאוחד שלח שליחים וחומרי הסברה, והעניק לתנועה ולהכשרותיה גם סיוע חומרי .

”"והגדת לבנך ביום ההוא",. שמות י"ג, ח'“