סיפור אישי יוסי סבא של אמה

אני וסבא שלי
הילד הקטן הוא אני
סיפור חייו בקצרה מאז שנולד עד היום

סיפור אישי של יוסי, סבא של אמה. סבא יוסי מספר:

"נולדתי ביוגוסלביה בשנת 1947. נקראתי על שם סבא שלי "יוסף". עליתי לארץ בשנת 1948 בגיל שנה וחצי עם הורי והתיישבנו ברמלה. שם למדתי בבית ספר עממי בשם ממלכתי א', שם סיימתי שמונה שנות לימוד. בגיל 11 נולדה אחותי ירדנה.

מבואות ים בתום לימודי בבית הספר היסודי ברמלה , עברתי ללמוד במבואות ים. "מְבוֹאוֹת יָם הוא כפר נוער הממוקם בקרבת היישוב מכמורת שבין חדרה לנתניה במישור החוף. זהו כפר הנוער  בו נלמדים מקצועות רבים על פי מגמות ובין היתר, חקלאות ימית, חובלים, מערכות ימיות (מדעים הים וימאות), מכטרוניקה וחשמל ומקצועות ימיים אחרים, וזאת בנוסף למקצועות הומניים ולמגמות טכנולוגיות ואומנותיות. כפר הנוער הוקם בשנת 1951". בין המגמות הבולטות שם היה הדיג והספנות. במבואות ים קרתה לי תאונה, נכוותי קשות והייתי בבית חולים תקופה די ארוכה, הפסדתי את שנת הלימודים.  בהמשך, עברתי לבית ספר אחר בירושלים שנקרא ברנדייס, זה בית ספר לדפוס ומכניקה עדינה.

img_6192

בגיל 18 התגייסתי לצה"ל. השתתפתי בשתי מלחמות: מלחמת ששת הימים, ומלחמת ההתשה. השתחררתי משרותי הצבאי בצה"ל בגיל 20. בגיל 21 התחתנתי עם רותי, זה היה בחודש פברואר בשנת 1968. באותה שנה בחודש דצמבר, נולדה בתי הבכורה גילת. בשנת 1970 בחודש פברואר נולדה בתי השנייה מיכל. אחרי חתונתי  עם רותי, גרנו בנתניה חמש שנים ואז עברנו לגור בתל אביב. בשנת 1976 התגרשתי ובשנת 1980 התחתנתי עם רוחלה. באותה שנה נולד בני איתי ובשנת 1985 נולדה בתי איה.

הזוית האישית

בשנת 1990 נסענו לארה"ב וחיינו שם 20 שנה עד שנת 2010. בחודש פברואר חזרנו לארץ, גרנו שלוש שנים ברמלה. לאחר מכן עברנו לגור בחולון ואנחנו גרים שם עד היום. אני עובד אצל החתן שלי קובי בן איון, שהוא עורך דין אני עובד שם מאז חזרתנו מארה"ב, משנת 2010 עד היום.

מבואה
דרך שנכנסים בא

מבואות ים
מְבוֹאוֹת יָם הוא כפר נוער הממוקם בקרבת היישוב מכמורת שבין חדרה לנתניה במישור החוף. בכפר הנוער נלמדים מקצועות רבים על פי מגמות ובין היתר, חקלאות ימית, חובלים, מערכות ימיות (מדעים הים וימאות), מכטרוניקה וחשמל ומקצועות ימיים אחרים, וזאת בנוסף למקצועות הומניים ולמגמות טכנולוגיות ואומנותיות. כפר הנוער הוקם בשנת 1951.

”בשנת 1990 נסענו לארה"ב וחיינו שם 20 שנה עד שנת 2010. “