סיפור אימוץ

זה אני עם נכדי
בחתונה עם נעמה
אימוץ משפחת עולים שהגיעה לארץ מאוזבקיסטן

שמי גדעון לויטה, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי עם נכדי מעיין. מכל הסיפורים שסיפרתי לו במפגשים החלטנו להעלות סיפור זה לאתר.

המשפחה שאימצנו מאוזבקיסטן

בשנות השמונים הגיעה משפחה לזכרון מאוזבקיסטן, הורים ושני ילדים קטנים. האם הייתה רופאה במקצועה והאב מודד. שני הילדים היו בתחילת בית הספר היסודי. לא היה להם ציוד לבית הקטן, לא היו מיטות, לא היו כלי מטבח ולא הייתה להם עבודה. אני ונעמה אישתי דאגנו להם למיטות וכל הציוד הדרוש לבית. נעמה עזרה לילדים בלימודים, ולהורים בהשגת עבודה.

ההתחלה הייתה קשה, הם לא ידעו את השפה ובבית ספר היה קושי לילדים להיקלט. עם הזמן, התהדק הקשר בין שתי המשפחות שלנו והפכנו להיות בני משפחה, הזמנו אותם לחגים ולכל אירועי המשפחה.

נעמה ואני "העמדנו אותם על הרגלים" ועד היום קיים קשר בין שתי המשפחות.

אני ונעמה ביום נישואינו

תמונה 1

ביום שלישי, 1.1.19 נפגשנו עם המשפחה לטקס ברית המילה של הנכד יהונתן של הסבתא מרינה, ההורים דוד ועדי אחות לאלין.

זו הייתה פגישה מרגשת עם המשפחה המורחבת.

מעיין מתעד את סיפורו של סבא גדעון במסגרת תכנית הקשר הרב דורי.