סיפור אהבה

אני וסבא בקשר הרב דורי
סיפור האהבה בין אבא רובק, יהודית פינארט ודיאנה אוסריס

סבא אבא וסבתא יהודית ז"ל – אהבה זוגית

אני נולדתי בבואנוס איירס בארגנטינה ב- 17.7.1938.

מגיל צעיר מאוד הייתי חבר בתנועת נוער חלוצית "איחוד הבונים".

לפני העלייה לארץ הייתי בהכשרה בארגנטינה, במשך שנה, בשנת 1959 ושם הכרתי את יהודית ז"ל, שהשתתפה בתכנית ההכשרה גם היא, ומטרתה של ההכשרה היתה להכין אותנו לחיי קיבוץ ולעבודה חקלאית.

מצאנו שפה משותפת ביני לבין יהודית והתאהבנו. לאחר סיום ההכשרה ולפני העלייה, התחתנו במנדוזה, שנמצאת לרגלי האנדים בחתונה יהודית מסורתית, והשתתפו בה (בקצרה): הוריי ז"ל הורי יהודית ז"ל והמשפחה והחברים הקרובים.

בחודש מאי 1960, עלינו לארץ עם קבוצת חברי התנועה ולאחר ההכשרה של חצי שנה בקיבוץ ותיק "רמת יוחנן" ולאחר מכן, הגענו לקיבוץ מפלסים בו הפכנו לחברי הקיבוץ. בשנת 1961, נולד אלי בנינו הבכור ז"ל , בשנת 1965, נולד שלמה בנינו האמצעי ובן הזקונים, יאיר, נולד בשנת 1967.

לאחר מכן, יהודית נפטרה ממחלה, בשנת 1994.

לאחר מותה, התנדבתי לעמותה העוסקת בקליטת עולים חדשים מארצות אמריקה הלטינית, שנקראת: התאחדות עולי אמריקה הלטינית.

בפעילות העמותה הכרתי את דיאנה אוסריס, שהיתה אף היא פעילה בהתנדבות באותה עמותה היא ילידת ארגנטינה גם כן.

דיאנה היתה אלמנה ולא הביאה ילדים לעולם. במשך הזמן הפכנו חברים טובים והחלטנו לחיות כבני זוג בדירה משותפת. בניי ונכדיי וכל שאר המשפחה, קיבלו אותה לחיקם והיא הפכה לחלק מהמשפחה. הנכדות מעיין ויובל קוראות לה סבתא דיאנה. היחסים עם שאר המשפחה הינם נהדרים וטבעיים. היא בהחלט מתקבלת כחלק מהמשפחה!

הסיפור תועד במסגרת מפגשי תכנית "הקשר הרב דורי" בבית הספר.

התאחדות עולי אמריקה הלטינית
מטרות: - לעודד עליית יהודים מארצות אמריקה הלטינית. - להקל על תהליך קליטתם בישראל ולזרז את השתלבותם בחיי המדינה. - להעמיק ולהרחיב את שיתוף הפעולה עם הקהילות היהודיות באמריקה הלטינית. - לסייע לעולים החדשים, לתושבים ארעים ולתיירים מארצות אמל"ט בכל הקשור למימוש זכויותיהם וחובותיהם במדינה.

”"איזה הוא חכם הלומד מכל אדם" "זהירות מונעת אסון", "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו"“