סיפור אהבה של הוריי

סבתא עדנה והנכדה שקד
מפגש חגיגי בתוכנית הקשר הרב דורי.
סבתא דינה מספרת על הוריה

אני נולדתי בירושלים לפני מלחמת השחרור והקמת המדינה. הורי דינה ודוד וינוגרד נולדו בבלארוס שהייתה אז בשליטת פולין.

אבי דוד וינוגרד הצטרף להכשרה של "החלוץ הצעיר". זאת על מנת להשיג סרטיפיקט מהמנדט הבריטי לעלייה לארץ ישראל, הוא עלה לארץ בשנת 1933 והגיע לקיבוץ רמת רחל. משם הוא עבר לעבוד במפעל האשלג בצפון ים המלח. חבר לעבודה הציע לו לנסוע חזרה לפולין ולהתחתן עם בחורה מעיירה נובויילנה. וזאת תמורת כרטיס נסיעה למשפחתו בפולין. דבר זה אפשר לו לבקר את הוריו בעירייה פרוז'ני הנמצאת ליד בריסק הידועה מחוזה ברסט ליטובסק. גם מנחם בגין בא לארץ מאותו אזור.

אמי דינה למדה בסמינר לגננות ומורות יהודי בווילנה, אבי למד בגימנסיה "תרבות". למעשה שניהם ידעו עברית בהגיעם לארץ. הורי הלכו לרבנות בוורשה, ושם נשאו בידיעה שיפרדו לאחר שיעלו יחד לארץ. אבי דוד חזר לארץ ואחריו הגיעה אמי דינה, שקיבלה אישור עלייה לארץ בזכות הנישואים הפיקטיביים.

הפגישה בארץ

אמי דינה הגיעה לכפר מעש ונפגשה שוב עם אבי דוד וכשנפגשו שוב הפעם בארץ, החליטו שהם רוצים להמשיך לחיות ביחד כבעל ואישה ולא היה צורך לעשות טקס נישואים מחדש. הורי עברו להתגורר יחד בירושלים ולאחר מספר שנים אני נולדתי.

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בבית ספר היובל יהוד תשע"ט.

מפגש כתתי בתכנית הקשר הרב דורי