סיפור אהבה שלי לישראל

אני והנכדה שלי נויה
אבא שלי - אזרח מספר אחד
אליה לארץ ישראל מצרפת לישראל

קורות חיי

שמי כוכבה טובול, נולדתי בשנת 1959 בירושלים. עזבתי את הארץ יחד עם משפחתי בגיל חודש, למרסי שבצרפת. הסיבה היתה המצב הכלכלי הקשה ששרר בארץ ישראל באותה התקופה. חזרתי לארץ בגיל 18 ברצון רב להתגייס לצה"ל.

סיפור האהבה שלי לישראל

בילדותי גדלתי בצרפת במרסי. כשהייתי ילדה קטנה ההורים שלי סיפרו לי על ארץ ישראל ותמיד רציתי לעבור לשם. זה היה ערך מרכזי בבית שלנו –  אהבת מולדת!!!

בשנת 1979 הגשמתי את החלום!!!

עליתי לארץ וגרתי במגדל העמק. התרגשתי מאוד כשקיבלתי צו גיוס אבל לבסוף התחתנתי ולא התגייסתי. האכזבה לא הייתה גדולה משום שהגשמת החלום ואהבת המולדת היו חשובים לי מכל. גם לאחר שנישאתי, אהבנו לטייל בארץ. היה חשוב לנו להכיר אותה ולהתחבר אליה. גם בתקופות קשות של מלחמות, הדאגה לארץ, שהיא ארץ שלנו הייתה גדולה.

המיוחד בארצנו הוא שכולם מאוד מחוברים, אוהבים ומעריצים את הארץ שלנו. בארץ גיליתי שהאהבה הגדולה שלי לארץ ישראל היא אהבתם של כל מי שחי כאן.

אבי היה בין ראשוני העולים

אזרח מספר אחד!

תמונה 1

בסיפור שלי חשוב לי לציין שאבא שלי – שמעון טובול היה האזרח הראשון עם מספר תעודת הזהות:  0  0000001   8. אבי היה בין ראשוני העולים. עלה יחד עם מנחם בגין ונלחם במלחמות ישראל.

משפחתי

הסיפור של סבתא כוכבה תועד ע"י נכדתה נויה במסגרת תכנית הקשר הרב דורי.