סיפורם של נחמה וחנינה נדב

סבתא נחמה, סבא חנינה, נטע הנכדה ויואב
סיפורה של משפחת נדב

שמי חנינה נדב, נולדתי למשפחת נדב, משפחה גדולה שעלתה מתימן, בשנת 1926 ואני בן הזקונים.

ילדותי ברחובות:

גדלנו בשכונת שערים ולמדתי בבית ספר יסודי ממלכתי מוריה שמו ועד כיתה ח' למדתי בבית הספר מוריה.

בילדותי היה המשחק העיקרי בשכונה כדורגל הייתי שחקן בקבוצת נוער מכבי שערים ולאחר מיכן עברתי לבוגרים. אבי סעדיה ליווה אותי למשחקים ומאוד היה מאושר, בזמנו לא היו אמצעים טכנולוגים כגון: מחשב, טלוויזיה, טלפון ועוד. לכן מדי יום היינו נפגשים כל החבר'ה במרכז השכונה. כך עברנו ערבים רבים, החברים היו כמובן בני כיתתי וההורים הכירו אחד את השני מהשכונה.

אמי שושנה עבדה בניקיון בתים ואחרי העבודה הייתה נושאת באור הבית, הכנת פיתות וארוחות בביתנו היה בית פתוח וחברי התארחו אצלנו ואמי שמחה מאוד שיש לי חברים וכיבדנו אותם.

אבי עבד כסוחר בבגרותי הגעתי לגיל גיוס לצבא הגנה לישראל ושירתי ביחידת תותחנים עברתי שלוש מלחמות.

אבי עליו השלום נפטר במלחמת יום הכיפורים אמי עליה השלום נפטרה ממחלה קשה 4 חודשים אחריו, היה קשה לנו.

בשנת 1964 נשאתי לנחמה קריטי שכיום עובדת בגן ילדים ואני עבדתי כנגר.

לאחר כמה שנים הבאנו את ילדנו הראשון והיחידי גיל. גיל גדל ולמד בבית הספר יבניאלי ושסיים אותו עבר לבית ספר שליט ברחובות בבית הספר שליט הכיר את אוסנת לאחר 8 שנים גיל הציע נישואין לאוסנת הם התחתנו והביאו את בנם הראשון לעולם ושמו תומר.

תומר נולד ב- 26.3.2005.

לאחר 3 שנים החליטו שהם רוצים עוד ילדים והביאו את נטע לעולם נטע נולדה ב- 28.6.2008. הם גידלו את נטע ותומר למופת.

לאחר 7 שנים נטע ותומר רצו עוד אח קטן, גיל ואוסנת חשבו והגיעו והחלטה והביאו את אלון הקטן לעולם אלון נולד ב- 30.3.2015.

סיפורה של סבתא נחמה:

שמי נחמה קריטי, נולדתי ב- 29.5.1943 אבי שלום ואמי שרה שלום אבי נולד בתימן בגיל 4 התייתם מאמו בת דודו גידלה אותו עד גיל 10 שנה בה עבר לגור עם אביו אבי שלום עבד כרועה צאן ולמד תורה בגיל 18 עלה בגפו לארץ ישראל.

אבי שלום עבד בפרדסים בבתי חרושת ובסולל בונה. בשנת 1931 הכיר את אשתו שרה אמי שרה נולדה בפרס בשנת 1914 בילדותה התייתמה מהוריה, אחותה הבכורה טיפלה בה ובשאר האחיות. בגיל 10 עלו לארץ וגרו בכרם התימנים.

בשנת 1931 נישאה לאבי שלום לזוג נולדו עם הזמן 6 בנים ו- 6 בנות אותם גידלו, האכילו, הלבישו וחינכו למופת, הבנים גדלו, נישאו והפכו להורים בעצמם.

אמי ואבי גרו בשכונת שערים ברחוב סעדיה גאון 24 עד יום מותם בשיבה טובה.

אמי ואבי הותירו אחריהם בנים נכדים ונינים וכיום השבט מונה עשרות רבות של גברים נשים וילדים יש כבר אחריהם 4 דורות וכן ירבו בעזרת השם.

היום אני ובעלי חנינה חיים ברחובות. אני ממשיכה לעבוד בגן ילדים וחנינה בפנסיה.

הזוית האישית

סבא חנינה: אני מאחל לנטע ויואב שיהיה להם בריאות, הצלחה בחיים ושתגיעו רחוק ושיהיה לכם פרנסה ועבודה טובה בחיים.

נטע ויואב: אנחנו מאחלים לך סבא חנינה אריכות ימים, אושר, בריאות והצלחה. שתישאר כמו שאתה אני אוהבת אותך אתה סבא טוב נחמד ומפנק.

נאי צורה שומה
אני רוצה משהו