סיפורם של דוד ועטי אלתר

אני שותפי וסבי
סבא שלי ואחיו על סוס בקיבוץ
על חתונה תחת הפגזה והתנדבות בקהילה

שמי דוד אלתר, נולדתי בתאריך 14.2.1944 בבית חולים בעפולה. גדלתי בקיבוץ אשדות יעקב והייתי בגן ובבית הספר העממי בקיבוץ. בבית ספר תיכון למדתי בבית ירח.

בצבא התגייסתי לסיירת צנחנים ושירתי בתור קצין בסיירת למשך שלוש שנים. במהלך המילואים שירתי ביחידות מילואים של צנחנים ונלחמתי בשלוש מלחמות: מלחמת ששת הימים, מלחמת יום כיפור, ומלחמת לבנון הראשונה (שלום הגליל). במהלך המילואים הגעתי לדרגות שונות – ממ"פ למג"ד לסמח"ט חטיבה.

במהלך הלימודים הגבוהים שלי למדתי בפקולטה לחקלאות ברחובות, למדתי אגרונומיה וכלכלה. התחתנתי עם עטי אשתי בדצמבר שנת 1969 אחרי שבע שנות חברות. התחתנו בקיבוץ ובזמן החתונה הייתה הפגזה, כולם ירדו למקלטים וככה נגמרה החתונה – עוד לפני הארוחה אך אחרי החופה.

כשהשתחררתי מהצבא הלכתי לעבוד בענף הבננות והייתי מנהל הענף, ואז הלכתי ללמוד. אחרי הלימודים מוניתי להיות רכז כלכלי בקיבוץ ואחרי זה עבדתי בלוג בתור מנהל ייצוא. בהמשך ניהלתי חברה לעבודות עפר ובנייה שנקראת "צמח עבודות עפר" במשך עשר שנים, ולאחר מכן ניהלתי חברה שבבעלותה אתר להטמנת פסולת שנקראת ׳מטמנת טליה׳ במשך 12 שנה עד שיצאתי לפנסיה. היום אני מנהל פרויקטים בתחום אנרגיה סולארית בקיבוץ ואני פנסיונר מאושר. אני מתנדב במשך כשלושים שנה לקרן אלמנות הצנחנים וילדיהם, אנחנו מארגנים להם שלוש פעילויות בשנה: חנוכה, פסח וחופש גדול לתקופה של ארבעה עד חמישה ימים בכל פעם.

עטי אלתר

נולדתי בתאריך היסטורי: כ"ט בנובמבר 1947, היום בו הכריזו באו״ם על הקמת מדינת ישראל. התאריך מיוחד עבורי מכיוון שזה גם יום הולדתה של אמי שילדה אותי מרוב התרגשות על הידיעה ברדיו על הקמת המדינה. זה קרה בחודש השביעי להריונה, נולדתי פגה במשקל קילו וחצי (לפני 72 שנה זה נחשב לנס רפואי שנשארתי כלל בחיים). נולדתי בחיפה וגרתי בתל חנן. בגיל 8 עברתי לגור באשדות יעקב יחד עם אמי בעקבות גירושי הוריי, ולמדתי בבית הספר היסודי באשדות יעקב ובתיכון למדתי בבית ירח.

בצבא שירתי בתור גננת ביישוב רמות נפתלי. כשהשתחררתי מהצבא נשלחתי מטעם הקיבוץ ללימודי הוראה בסמינר אורנים. עבדתי כגננת בקיבוץ במשך 25 שנה ואחר כך בבית ספר שחף, זהו בית ספר לחינוך מיוחד. במשך 22 שנים עד יציאתי לפנסיה לאורך השנים התנדבתי בתחום התרבות בהפקת חגים. היום אני מתנדבת בפרוייקטים שונים בבית ספר שחף.

הנכד תום: היה כיף ושמעתי על דברים שלא הכרתי מהעבר המשפחתי.

פקולטה
פקולטה היא יחידה של אוניברסיטה העוסקת במחקר ובהוראה בתחום ידע מוגדר או באיגוד של מספר תחומי ידע קרובים. (ויקיפדיה)

”בזמן החתונה הייתה הפגזה, כולם ירדו למקלטים וככה נגמרה החתונה – עוד לפני הארוחה אך אחרי החופה“