סיפורי סבתא

במפגש בבית הספר בתוכנית הקשר הרב דורי
סבתא בצעירותה
סבתא מספרת על ילדותה

סבתא ציונה מעלה זיכרונות מילדותה:

שמי ציונה ואני סבתא של רותם. נולדתי בארץ ולמרות זאת הילדות שלי כל כך שונה מהילדות של רותם. אביא כאן כמה זיכרונות מילדותי.

אני זוכרת את עצמי בגיל 5. בשעות הפנאי הרבות שהיו לנו הייתי משחקת בעיקר בחוץ עם ילדים, היינו ממציאים משחקים בעצמנו. להורים לא היו אמצעים לקנות לנו צעצועים אבל היינו מאושרים במשחקי החצר השונים: קלאס, עמוד חשמל, דג מלוח, כדור. זמנים ממש יפים. כשלא יכולנו להיות בחוץ היינו מתכנסים בבית וקוראים מכתבים שנשלחו על ידי קרובי משפחה, פלאפונים לא היו והתקשורת עם המשפחה הרחוקה הייתה באמצעות מכתבים בלבד. היו גם ערבים מיוחדים שאבא היה מספר לנו סיפורים.

סיפור אחד שזכור לי במיוחד: אבא סיפר לנו סיפור על בת מלך שנגזר עליה למות על ידי עקיצת עקרב. אבא שלה הכניס אותה לתיבת זכוכית והדליק בתוך התיבה נר וכך חשב שישמור עליה מהמוות. הנסיכה שיחקה עם הנר ועשתה צורה של עקרב, באותו רגע שלח אלוקים נשמה לעקרב. העקרב עקץ אותה וכך היא נפטרה. המסר של המעשייה שאם הקדוש ברוך מחליט אי אפשר לברוח מן הגזרה.

ביקור בבית התפוצות עם סבתא

רותם: התהליך היה לסבתא ולי ממש כיף. התרגשתי לפני כל מפגש עם סבתא ואני ממש מודה לה על כך.