סיפורי סבתא אורית נוי

אני וסבתי
אביבה וקלמן ליבוביץ, ממייסדי מושב אביגדור
על ילדות במושב והקמת מחלבה

נולדתי בסוף שנות החמישים במושב אביגדור השייך למועצה האזורית באר טוביה להוריי – קלמן ליבוביץ יליד רומניה שנלחם כחייל בצבא הבריטי ולאמי אביבה זוסמן ליבוביץ ילידת מושב בלפוריה שבעמק יזרעאל. הורי התחתנו אחרי הכרות קצרה בישוב מנחמיה שבעמק הירדן ושם עברו הכשרה להקמת המושב. אבי עבד בקיבוץ גשר ובחברת חשמל בארם נהריים ואמי עבדה במטבח ובמכבסה. בשנת 1949 עלו לקרקע לכפר יעל ליד כפר ורבורג וגרו בבית הערבי בפרדס עם עוד מספר חברים ממקימי המושב. כפר יעל נקרא ע"ש יחידה עברית להובלה שזאת היחידה שאבי לחם בה במלחמה וביחד עם עוד חברים הם החליטו שאחרי המלחמה חוזרים לישראל ומקימים ישוב חקלאי חדש.

המחלבה המשפחתית כיום

לקובץ התיעוד המלא:

הזוית האישית

אורית נוי השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי ותועדה על ידי נכדתה עמית גיניגר נוי. התכנית נערכה בבית הספר מבואות בבאר טוביה, התשע"ט.

מכבסה
בית עסק או מקום שהמספק שירותי כביסה, ייבוש, גיהוץ, קיפול וכו'