סיפורי ממלחמת יום כיפור

סבי ואני בלונדון לכבוד יום הולדתו ה 80
סבא שלי- דב אופר בשרותו במלחמת יום כיפור
שרותי הצבאי במלחמת יום כיפור בצפון הארץ

שמי דב אופר, יליד ישראל, סבא של נעמה, משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם נכדתי ומספר לה אירוע משעשע מתקופת מלחמת יום הכיפורים.

הייתי איש מילואים וביום כיפור היינו בכנרת. בצהריים שמענו את המטוסים, פתחנו את הרדיו, הבנו שפרצה מלחמה וחזרנו הביתה. מיד לאחר מכן יצאתי לבסיס המילואים שלי. בזמן המלחמה שרתי בכל חזית הצפון. הייתי מפקד היחידה לסילוק פצצות. טיפלנו בפצצות ומטענים נפץ שונים.

אני בשרותי במלחמת יום כיפור

תמונה 1

בתחילת המלחמה היינו באכסניית הנוער "כרי-דשא" שעל שפת הכנרת. בהתחלה קיבלו אותנו ברצון, אך לאחר כחודשיים המנהלת רצתה שנעזוב בגלל שהיא רצתה להשכיר את החדרים. אנחנו החלטנו להישאר ואמרנו למנהלת שתפנה לרשויות הצבא. כמובן שהצבא התווכח איתה עד סוף המלחמה. כרי דשא היה מקום מצוין כי משם ניתן היה להגיע בקלות לרמת הגולן וללבנון, שם היו לנו הרבה משימות.

כל יום, באופן קבוע, השארנו תורן מטבח ותורן דייג. כל יום בנוסף לאוכל של הצבא היו לנו דגים טריים מהכנרת.

כרי דשא -משם ניתן היה להגיע בקלות לרמת הגולן וללבנון

תמונה 2

יום אחד מנהלת האכסניה שמה לב שמעת לעת מישהו הופך את הדשא באכסניה. היא באה אלינו לברר אם ראינו איזה חיה שעושה זאת. ערכנו בירור וגילינו שהחיילים שעסקו בדייג הפכו את הדשא כדי למצוא תולעים שיהיו פיתיונות לדייג…

נשארתי במילואים כחצי שנה ולאחר מכן חזרנו הביתה לחיים הרגילים.

נעמה משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבא דב.

חזית
האזור בו מתקיימים קרבות בתקופת מלחמה

מלחמת יום כיפורים
מלחמת יום הכיפורים, פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפת קואליציה של צבאות מדינות ערביות כנגד ישראל, בהובלתן של סוריה ומצרים. המלחמה התרחשה בעיקר בסיני וברמת הגולן, ונמשכה עד 24 באוקטובר 1973, יום כניסת הפסקת האש לתוקף. חילופי אש נמשכו עד 26 באוקטובר בחזית המצרית בחצי האי סיני ועד 1974 בחזית הסורית ברמת הגולן. ויקיפדיה

כרי דשא
אכסניית כרי דשא . כרי דשא היא אכסניית נוער בחופה הצפון-מערבי של הכנרת. היא שוכנת ליד "מתקן ספיר" בתחילתו של המוביל הארצי וליד הקיבוצים גינוסר וחוקוק. האכסניה שכנה במשך עשרות שנים במבנה ההיסטורי של אכסניית עולי רגל גרמנית כ-700 מטרים צפונית-מזרחית ממיקומה הנוכחי. כיום היא שוכנת במבנה חדש, והאכסניה הגרמנית שופצה ונפתחה מחדש כאכסניית עולי רגל. האזור שבו נמצאת האכסניה, נקרא בעברית עין שבע ובערבית טבח'ה. ויקיפדיה

”למדתי שלהיות בצבא זה חשוב.“