סיפורי ילדות של סבתא אהובה

הכנסת ספר תורה
חתונה של סבתא וסבא
ילדות יפה

שמי אהובה בן סימון, נולדתי בישראל בשנת 1960 ברחובות, בבית החולים קפלן, בת להורים שעלו ממרוקו.

אנחנו שמונה אחים: ארבעה בנים וארבע בנות. נולדתי למשפחת בן חמו. ההורים שלי הכירו במרוקו באמצעות שידוך. אחי הבכור נולד במרוקו. כשהיה בן שנה, ההורים עלו לארץ באוניה ושוכנו במושב עמינדב שליד ירושלים. משם עברו למעברת קסטינה. גרנו באוהלים. לא היו כבישים, לא היו מדרכות, היו רק בורות, היה המון בוץ, השירותים היו בחוץ.

סבא וסבתא שלי גרו איתנו. סבא שלי היה מגדל כבשים. אימא שלי הייתה יוצאת לעבודה בבוקר וסבתא שלי הייתה שומרת עלינו ומבשלת לנו. היו לנו חיים טובים, הייתה אוירה טובה של חגים, המון אושר עם כל המשפחה. לאחר כמה שנים עברנו לבית חדש ברחוב אילת. הייתה לנו ילדות יפה עם שכנים טובים וחברות בשכונה. שיחקנו בתופסת, מחניים, מחבואים, שבע אבנים. לאבא הייתה מכולת במרכז המסחרי, אימא שלי הייתה יוצאת מוקדם בבוקר לעבוד. אני והאחים שלי עזרנו בעבודות הבית.

בגיל 15 הכרתי את בעלי, שהוריו עלו גם הם ממרוקו כשהיה בן 17. יצאנו ארבע שנים ולאחר שהשתחרר מהצבא, התחתנו ונולדו לנו ארבעה ילדים: שלושה בנים ובת.

לפני שבע שנים בן הזקונים שלי, מתן משה, נהרג, שבוע לפני גיוסו.

יש לי שבעה נכדים. עבדתי כסייעת בגנים במשך עשרים שנה. היום אני בבית, מטפלת בנכדים האהובים והיקרים שלי.

הזוית האישית

אהובה: את הסיפור הזה סיפרתי לנכדתי היקרה ליאל שמאוד אהבה לשמוע את סיפור ילדותי, כולה נרגשת מהחוויות שעברתי בילדותי.

ליאל: מאוד הייתי רוצה לעשות עוד דברים כאלה עם סבתי.

מכולת