סיפורים מהחיים של להב יעקבי

להב יעקבי, נכדתו גאיה יעקבי וגיא כצוב
להב יעקבי ואשתו שרה יעקבי בצעירותם
מסופר על חייו של להב יעקבי ועל מעברו מרומניה לישראל

שמי להב יעקבי, סבא לשמונה נכדים בניהם נכדתי גאיה והנכד המאומץ גיא.

נולדתי ברומניה בשנת 1945 עם סיום מלחמת עולם השנייה.

אבי נלקח לעבודות כפייה, ואמי ביחד איתי שהייתי בן יחיד ברחה מאזור הפרעות לבוקרשט, עיר הבירה של רומניה ונאלצה להתחבא איתי מתחת לבניינים הרוסים ומתחת לסירים גדולים ולבקש נדבות כדי שיהיה לנו מה לאכול. בשלב כלשהו היא נתפסה ונשלחנו למחנה עבודה, שם אמי חויבה לשטוף רצפות, כלים ולקלף תפוחי אדמה, כאשר הם מחזיקים אותנו בבניין נטוש ללא חימום וללא תנאים.

כאשר הייתי בן 8 ניסינו לעלות לארץ אך סרבו לאפשר לנו. ברומניה סיימתי בית ספר מקצועי של פטרוכימיה. גרתי ברומניה בבוקרשט עד גיל 18 וחצי. בגיל 18 וחצי סוף סוף קיבלנו את האישור לעלות לארץ ההסתגלות לצורת החיים בארץ הייתה קשה מאוד מאחר והייתי ילד בודד ללא שפה. אימי הייתה מבוגרת ועשו לה טובה ונתנו לה לעשות עבודות מזדמנות.

מאז עלייתנו לארץ ועד אשר התגייסתי לצבא התקופה הייתה קשה מאוד ולא הצלחתי להסתגל, מאחר והיו מעט מאוד חברים ולא שלטתי בשפה דבר שהקשה מאוד מכל הבחינות. לאחר שעליתי לארץ נשלחנו לגור בנצרת עלית, חשבתי שאמצע מקום לעבוד במקצוע אך זה לא קרה לכן נאלצתי לעבוד במשך כ 8 חודשים בעבודות מזדמנות ובתום שמונת החודשים גויסתי לצה"ל.

שרתתי במשך שלוש שנים בפיקוד צפון ובזמן השירות הכרתי את אשתי שרה. בתום השירות התחתנו נולדו לנו שלושה ילדים: הבן יוסי והבנות יונית ועירית. לאחר החתונה נפל בחלקי להתגייס לשורות המשטרה והצלחתי להתקדם ולהגיע להיות תובע תעבורה (דיני תעבורה), בין המוצלחים ביותר במשטרה. שרתתי במשך 33 שנה בתקופת שירותי במשטרה בני למד עריכת דין וכיום הוא אחד עורכי הדין הכי מוצלחים בתחומו, הוא גם יושב ראש לשכת עורכי הדין ולו לאשתו עינב שלוש בנות ובניהן גאיה. יונית, הינה ספורטאית ומדריכת כושר ולה שני בנים מוצלחים ויפים, עירית, הלכה בדרכי ולאחר הלימודים התגייסה למשטרה ועובדת כשוטרת בעיר אילת ולה שלושה ילדים.

יצאתי לגמלאות בשנת 2001 מאז נתתי הרצאות לשוטרים ומתנדבים ולפני ארבע שנים פרשתי גם מתחום זה. כיום אנחנו כולנו חיים באושר ונהנים מהנכדים המוצלחים והיפים שלנו. לסיום דברים אלו ועוד הרבה אחרים קרו במשך 72 שנה וכיום אנו ממשיכים להיות משפחה מאושרת ביחד עם הילדים והנכדים שלנו.

הזוית האישית

גאיה יעקבי, גיא כצוב: למדנו הרבה על סבא שלנו להב יעקבי. היה מעניין לדבר ולשמוע סיפורים ודברים חדשים חשבנו גם שהתכנית לא תהיה מעניינת אך טעינו והיה ממש כיף.

סבא להב: שמחתי להשתתף בתכנית המעניינת הזו ולהיות ביחד עם נכדתי גאיה והנכד המאומץ גיא, נהנתי מהם מאוד ולמדנו להכיר אחד את השני התכנית פותחת אופקים חדשים ומלמדת את הדור החדש על הדור הישן.

הסתגלות
להתרגל למשהו משהוא מסוים