סיפורו של תחביב

הצטלמנו יחד צילום עדכני מעכשיו
סבא מחופש בפורים בתור ילד
פריט היסטורי שעבר מאב לבן

בשירותי בצה"ל שרתתי בחיל הקשר והפעלתי את כל סוגי מכשירי הקשר שהיו אז. במיוחד עבדתי עם מכשירים לטווח ארוך ובקשר מורס שהיה מקובל אז.

במקביל היה לנו הובי (תחביב) של חובבי רדיו שהתקשרו ביניהם מכל קצווי תבל בעידן הטרום אינטרנט. כשבני היה בשנות העשרה הוא גם נדלק על התחביב הזה ואז רכשנו תחנת רדיו לביתנו והתחביב עבר לבני שנהנה ממנו מאד ואף הדריך נערים צעירים ממנו במועדון הטכני בקירית אונו. את הקשר הפעלנו בעזרת מפתח מורס ששמרתי אצלי משירותי הצבאי ואותו הראיתי במפגש היום. (קשר מורס) כך עבר גם התחביב וגם מפתח המורס מאב לבן ושימרנו את ההיסטוריה של הקשר.

כיום נמצא מוזיאון חיל הקשר ביהוד ואוצר בתוכו את כל מה שקרה בעבר בתחום זה. נערכים שם מפגשים בין חברים למקצוע ואפשר לראות בעזרת אילו אמצעים יצרנו את הקשר בצבא ובאזרחות לטובת המדינה. היום אני (הנכדה שירי) למדתי מאבי שלמד מסבא שלי, קוד מורס קצת מורס מערכת "חשמלאי צעיר" לילדים. מחלקי הערכה בנינו רמקול ולחצן ששימש להעברת הנקודות והקווים ואז ביקשתי מאבי שילמד אותי וככה למדתי קצת מורס.

החוויה שלנו היא: לעבוד ביחד וללמוד אחד על השני.

הובי