סיפורו של סבא שמואל

אני וסבי לפני כמה שנים
סבי בן 30, לאחר עלייתו ארצה
עלייה,ילדות ומשפחה

סבי שמואל ברוך שטנגל נולד בשנת 1938 בעיר טישובצ'ה שבפולין, שמו שמואל על שם סבו מצד אמא ושמו השני ברוך על שם דודו מצד אבא.

שם החיבה של סבי זה מולה ושם משפחתו שטנגל זהו שם משפחה מקורי.

בילדותו תחביביו של סבי היו: כדורגל, כדורעף, ריצה ואופנים.

להוריו של סבי קראו משה והינדה ויש לו אח שקוראים לו יעקב.

סבי נולד בשנת 1938 בטישובצ'ה שבפולין, כאשר היה בן שנה פרצה מלחמת העולם השנייה והנאצים פלשו לפולין, סבי ומשפחתו לקחו רכבת וברחו לסיביר, בדרך לסיביר אמו של סבי ירדה מהרכבת כדי לקחת מים, בזמן שהיא לקחה מים הרכבת המשיכה לנסוע והיא נשארה שם, סבי ומשפחתו ( ללא אמו ) הגיעו לסיביר דרך הצלב האדום והיו שם עד שנת 1941, באותה שנה הם כבר עברו לאוזבקיסטן ושם אמו מצאה אותם, סבי ומשפחתו חיו שנתיים ללא אמו ולאחר מכן שהו באוזבקיסטן בעיר אנדז'ן עד שנת 1946, בשנה זו לאחר שכבר נגמרה המלחמה חזרו סבי ומשפחתו לפולין והפעם לעיר שצ'צין, בפולין, בגיל 18, למד סבי תקשורת בבית הספר הטכני אך לא הספיק לסיים את לימודיו משום שכבר עלו ארצה, בעלייתו ארצה עברו סבי ומשפחתו דרך פראג, וינה, לאחר מכן הגיעו לגינוואה ומשם לקחו מטוס לישראל.

כאשר הגיעו ארצה גרו סבי ומשפחתו בבאר שבע וסבי שירת בחיל קשר ולאחר מכן בחיל האוויר כטכנאי מטוסים, שם היה 25 שנה לאחר שחתם על קבע. בסיום שירותו בצבא סבי עבד 10 שנים כחרט קרסם. בשנת 1996 סבי התחתן עם סבתי פנינה והם נשואים עד היום ויש להם 4 ילדים ו 12 נכדים (9 בנים ושלוש בנות), אמי זו קרן, ילדתו השלישית של סבי, לאמי ולאבי יש שלושה ילדים, אני ועוד שתי אחיותיי. כיום סבי חי בקריית חיים כגמלאי.

נהניתי מאוד מהכנת הסיפור ולמדתי המון על עברו של סבי

"זייגעזונט"