סיפורו של חפץ שהגיע מפקיסטן

סבא אברהם
• "שויתי ה' לנגדי תמיד"
סבא אברהם והמשפחה

הסיפור – סבא אברהם והמשפחה

לסבי קוראים אברהם ושם משפחתו הוא יעקב קילקר – קילקר זהו שם המשפחה המורחב. סבא שלי נולד בפקיסטן בשנת 1934. בזמן המלחמה שבין הודו לפקיסטן שהייתה ב- 15 באוגוסט 1947 שנקראה "חלוקת הודו" סבי ברח להודו שם למד בבית ספר יהודי ולאחר מכן עבד בדואר. הוא התחתן עם סבתי שהייתה ילידת הודו ונולדה בשנת 1937.

בהודו נולדו להם בנם הבכור (אבא שלי) ובת. בשנת 1971 עלו ארצה והתמקמו בחיפה שם חיו את שאר חייהם ושם גם נולד דוד שלי שכיום עובד כאיש מכירות.

כשעלו ארצה, נשאר רק שם המשפחה "יעקב". לסבא שלי יש אחים ואחיות גם בהודו וגם בישראל. שם משפחתם של חלק מהאחים שעלו ארצה הוא "יעקב" וחלק "קילקר". אחרי עליית סבי וסבתי לארץ, סבי עבד ב-ב.מ.ב תעשייה צבאית בתפקיד נשק. סבתי חלתה במחלת כליות ונפטרה בשנת 1988 כשהייתה בת 51 וסבי נפטר בשנת 2013 כשהיה בן 79.

סיפורו של חפץ

ישנו חפץ שעובר מדוד לדור במשפחה. החפץ הינו תמונה שבה הכיתוב :"שויתי ה' לנגדי תמיד כמב"א " פסוק שלקוח מהתנ"ך (ספר תהילים פרק טז פסוק ח). החפץ נמסר לסבא רבא שלי על ידי רב סופר סת"ם גדול מאוד בקהילה היהודית בפקיסטן בשנת 1950. הוא נכתב על קלף והשווי שלו מוערך בכמה אלפי שקלים. כיום הוא נמצא בבית דודי בחיפה.

בכל פעם שאני חושבת על חלק שנשאר במשפחה אני נזכרת בתמונה הזו. התמונה מהווה (מעבר למשמעות הכתוב בה), עבורי ועבור כל המשפחה זיכרון לחים שלמים. תמונה אחת שמספרת חיים. אני בטוחה כי חפץ זה ימשיך ויהייה חשוב גם בעתיד לכל השושלת המשפחתית.

·         "שויתי ה' לנגדי תמיד" – הכונה היא שיזכור האדם שה` רואהו בכל עת ובכל זמן ועל ידי זה ישמר מהחטא ויתנהג כראוי וכיאות לפני המלך.

·         חלוקת הודו – היא המונח המקובל לתיאור המאורעות שהתרחשו ב-15 באוגוסט 1947, כשהודו ופקיסטן קיבלו את עצמאותן מבריטניה, והודו הבריטית חדלה להתקיים. שתי מדינות ריבוניות ועצמאיות נולדו באופן רשמי בשעת חצות של 15 באוגוסט 1947.

"שויתי ה' לנגדי תמיד"
הכונה היא שיזכור האדם שה` רואהו בכל עת ובכל זמן ועל ידי זה ישמר מהחטא ויתנהג כראוי וכיאות לפני המלך