סיפורו של דוד סרזין

אני ואבא שלי באילת לפני שנה
זה אבא שלי יוצא מרכב צבאי עוד שהיה בצבא
הסיפור של דוד סרזין

שמי איתי סרזין, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי.

סן-דני (בצרפתית: Saint-Denis) היא הבירה האדמיניסטרטיבית של ראוניון, שבאוקיינוס ההודי.

אבא שלי נולד בסן-דני – Saint Denis בראוניון שבאוקיאנוס ההודי, לאב סרג' (שלמה) ולאם ניקול (שרה). מכיוון שהוריו רצו להתחיל בתהליך גיור הם עברו לצרפת כשהוא היה בן שנתיים.

מגיל שנתיים עד גיל 13 חי בצרפת ולמד במוסדות חינוך ציבוריים (חילונים) עד כיתה א'. וזאת בעיר סאנט קנטין – Saint Quentin בצפון צרפת. עם המעבר לפריז החל ללמוד במוסדות חינוך פרטיים (יהודי) עד כיתה ז' (גיל 13).

כאשר הגיע לגיל בר מצווה החל ללמוד בארץ ישראל בתכנית של עליית הנוער של הסוכנות היהודית. כך בשנת 1985 החל לימודיו בפנימיית בנים בכפר חב"ד. שם למד עד כיתה י"ב בשנת 1990. הוא למד במהלך כל שנת הלימודים ובחופש הגדול חזר לצרפת למשפחתו. במהלך שנת הלימודים שהה אצל משפחחה מארחת בכפר חב"ד. הקשר נוצר כאשר אב המשפחה היה המדריך שלו בפנימייה והאם דיברה צרפתית.

עם תום הלימודים רצה להתגייס יחד עם חבריו לגרעין נח"ל, אך מכוון שלא היה עוד אזרח ישראלי אלא תלמיד חוץ לא יכל לעשות זאת. כך בגיל 18 חזר אבי לפריז לבית אמו, וזאת לתקופה של שנתיים. בקיץ 1992 פנה אבי לסוכנות היהודית בבקשה לעלות ארצה. תוך כמה שבועות קיבל הצעה לעלות באופן מיידי.

אבי שכבר רצה לחזור לארץ נענה מייד להצעה וכך תוך מספר ימים התארגן על חפציו נפרד ממשפחתו ועלה (חזר) לארץ. עם הגעתו לארץ יצר קשר עם המשפחה המארחת מכפר חב"ד שבעצם הפכה למעין משפחה מאמצת.

כשנה לאחר עלייתו ארצה התגייס אבי לצה"ל ובשנת 1996, השתחרר מחטיבת גולני בה שירת. בין השנים 1996-1998 למד אבי במכינה קדם-אקדמאית באוניברסיטה העברית בהר הצופים בירושלים. בשנת 2000 הכיר את יעל, לה הוא נישא בתאריך 30.9.2001. לימים יהפכו דוד ויעל להוריי. עם נישואיו החל אבי ללמוד לתואר ראשון בלימודי יחסים בינלאומיים ומדע המדינה באוניברסיטה העברית בהר הצופים שבירושלים. בתאריך 23.12.2004  נולד בנו הראשון איתי (אני).

במקביל לעבודתו המשיך אבי לשרת בשירות מילואים בתפקידים שונים. במסגרת שירות זה השתתף באירועים שונים כגון: פרוץ האינתיפאדה השנייה, חומת מגן, עופרת יצוקה, עמוד ענן וצוק איתן. ואף במהלך מבצע עופרת יצוקה נולד בנו השני, איתן, בעת ששהה בשרות מילואים. במסגרת שירות המילואים שלו גם השתתף במשלחת צה"ל למחנות השמדה בפולין במסגרת תכנית "עדים במדים".

איתי: מאז החל ללמוד בירושלים עבר אבי להתגורר בירושלים ואף ייסד בה את משפחתו.

סן-דני - Saint Denis
סן-דני (בצרפתית: Saint-Denis) היא הבירה האדמיניסטרטיבית של ראוניון, שבאוקיינוס ההודי. זוהי העיר הגדולה ביותר באי ראוניון, ונכון לשנת 1999 גרו בה 158,139 תושבים, מתוכם 131,557 תושבים חיים בעיר עצמה, והשאר גרים בסנט מארי, עיירה קטנה שהיא פרבר של סן-דני. ויקיפדיה

”"החיים לא הוגנים"“