סיפורו של אריק פרוסק

סבא רבא קיבל מטבע הוקרה - בניין משכן הכנסת החדש
תכנית הקשר הרב דורי התקיימה בבית חינוך כרמים
רב דורי

שמי דניאל פרוסק, השתתפתי השנה עם סבא שלי אריק פרוסק, בתכנית הקשר הרב דורי.

סבא אריק נולד בישראל. אבא שלו, סבא רבא שלי, עלה לבד לארץ בשנת 1920 מליטא. סבי, אריק נולד בירושלים בתאריך 24.3.1944 הוא בן זקונים במשפחתו. לסבא אריק היו שני אחים וכולם נפטרו.

סבא סיפר לי שבילדותו אהב לשחק כדורגל, לקרוא ספרים ולראות תוכניות מדע בטלויזיה. עם החברים שלו הוא נהג לשחק סטנגה (כדורגל), מחבואים, תופסת, כדורגל.

חוויה מהילדות שזכורה לו היא מהבית שבו גדל כילד בירושלים. הבית בו גרו צמוד לבנין הכנסת בירושלים, וסבא זוכר שבכל ישיבות הממשלה הוא וחבריו היו עומדים מחוץ לבנין ורואים את חברי הכנסת מגיעים.

סבא אריק התחתן עם סבתא פנינה בשנת 1969. הם הכירו בבית ספר ללימודי בגרויות. הייתה להם חתונה גדולה בירושלים (כ- 1,000 מוזמנים)

חפץ שעובר מדור לדור

אבא של סבא אריק, סבא רבא שלי, היה יו"ר ארגון הקבלנים ובמסגרת תפקידו היה נוכח בישיבות כבוד בכנסת. סבא שלי שומר אצלו, מטבע הוקרה מיום 30.8.1966 . מטבע זה ניתן לאבא שלו כהוקרה לרגל בניית משכן הכנסת החדש.

משכן הכנסת (ויקיפדיה)

x

דניאל פרוסק: היה לי כיף להשתתף בתכנית הקשר הרב דורי עם סבא שלי.

משכן הכנסת
משכן הכנסת הוא מקום פעילותה העיקרי של הכנסת. המבנה, שהושלם בשנת 1966, שוכן בקריית הממשלה שבגבעת רם בירושלים. ויקיפדיה

”מטבע זה ניתן לאבא שלו כהוקרה לרגל בניית משכן הכנסת החדש.“