סיפורה של תמונה אחרונה

אני עם סבתא צפורה וסבא שמואל.
ההורים של סבתא צפורה, אביגדור וקילה
התמונה היקרה של סבתא ציפורה שבה מצולמים הוריה בחתונתם

שלום, שמי עידו גלעד ואני תלמיד כיתה ה' בבית ספר עמיטל היום אני אספר לכם את הסיפור שסבתי בחרה לספר לי . לסבתי קוראים ציפורה דרוצקביץ ולפני החתונה שם המשפחה שלה היה בלט.

סבתא מספרת על התמונה האחרונה

%d7%a1%d7%91%d7%90-%d7%90%d7%91%d7%99%d7%92%d7%93%d7%95%d7%a8-%d7%95%d7%a1%d7%91%d7%aa%d7%90-%d7%a7%d7%99%d7%9c%d7%94

התמונה האחרונה והיחידה שנשארה לי מאבא שלי. לאבא שלי קראו אביגדור, הוא נפטר בשואה, כשהיה בגיל 32 בערך, כשאני הייתי בת שנתיים. בתמונה מופיעים אבא שלי ואמא שלי (קילה) בחתונה שלהם בשנת 1935.

אימי סיפרה לי סיפורים על אבא שלי, כי בגלל שהייתי קטנה מאוד כשהוא נפטר לא היו לי זכרונות ממנו. אבא שלי נולד בכפר קטן בשם גרומניק בפולין, היתה לו אחות אחת בשם רבקה. הוא עבד כשומר במפעל גדול מאוד של עצים. אחות של אבא שלי, רבקה, נפטרה לפני המלחמה ושני ילדיה הקטנים נרצחו בשואה.

לאחר המלחמה אמא שלי התחתנה עם האלמן של הדודה שלי רבקה, אביגדור כהנא, שגידל אותי ואת אחותי כאבא לכל דבר.

הזוית האישית

עידו: אני נהניתי מאוד מהחויה ומההזדמנות לשמוע על חייה של סבתי כילדה קטנה. אני מאחל לסבתי ולסבי אריכות ימים ובריאות טובה.

סבתא ציפורה: נהנתי מאוד  מהמפגשים עם עידו, יחד להעלות את הסיפורים. מאחלת מכל הלב לעידו היקר הרבה בריאות ושיצליח בכל מעשה ידיו.

מויה רוג'ינה
משמעות המילים: המשפחה שלי (בפולנית)