סיפורה של רחל פוקס

אני כתור ילדה קטנה עם סבתי רחל
רחל בצעירותה
קורות חייה של סבתא רחל

שמי רחל  פוקס נולדתי ב -4/11/1944 באורל ברוסיה. שם הורי היה שמואל ורבקה שוורצברג. הנני בת בכורה ויש לי שני אחים ואחות.

הורי ילידי פולין ובזמן מלחמת העולם השנייה, הם ברחו מפולין מאימת הנאצים לרוסיה.

בשנת 1946 בתום מלחמת העולם השנייה, חזרנו לפולין לעיר בשם ליגנציה. שם למדתי בבית ספר יהודי בכיתות א' ו ב', ולאחר מכן עברנו לעיר וורצלב שם למדתי בבית ספר לא יהודי עד לתחילת כיתה ו'.

אבי היה סנדלר במקצועו והייתה לו סנדלריה, ואמי עבדה כתופרת. בסוף שנת 1956 כשהייתי כבת שתים עשרה עליתי עם בני משפחתי לישראל, עליתי באוניית ירושלים.

ילדות ונעורים

בארץ התאקלמתי מהר היות ורציתי להתמצא בחברה הישראלית. גרתי ביפו ולמדתי בבית ספר יסודי "בארי, ובהמשך בתיכון. בשנת 1962 הכרתי את אריה בעלי ובאוקטובר 1962 התחתנו בבית קפה אנטברפיה בנתניה.

באוגוסט שנת 1963 נולד בני הבכור שמואל, ובשנת 1969 נולדה בתי צביה. כיום אני סבתא לששה נכדים, ארבע נכדות ושני נכדים. ואני סבתא רבתא לשלושה נינים מנכדתי הבכורה.

לימודים אקדמאים

למדתי בבית ספר לאחיות שליד בית החולים איכילוב. תחילה עבדתי בבית החולים איכילוב, ולאחר מכן הצטרפתי לבריאות הציבור, ונשלחתי לעבוד בטיפת חלב בעיר טייבה. במהלך עבודתי למדתי לדבר ערבית. בשנת 2002 יצאתי לפנסיה מוקדמת.

.גלגולו של חפץ

שרשרת תליון בצורת לב, בתוכו תמונה שסביבה ישנם עיטורים עדינים. שרשרת זו, נקנתה על ידי סבתא רבתא שלי, ניצולת שואה, בכדי לשמר את הדורות הבאים, ולזכור אותה ואת סיפורה. איך הצליחה לשרוד למרות הקשיים הגדולים. שרשרת זו תעבור מדור לדור.

הזוית האישית

רחל וצאלה: מאוד נהננו לשבת ביחד בזמן איכות ולשמוע את הסיפור. באופן אישי התעניינתי מאוד בסיפור חייה  של רחל ואני מאחלת לה המון בריאות ואושר.

עלייה
עלייה, הוא מונח מרכזי בהווייה היהודית ובציונות, המציין את הגעתם של יהודים אל ארץ ישראל לגור בה. (ויקיפדיה).

”הכל יהיה על הצד הטוב ביותר“