סבתא ילנה פדורוב מספרת על ילדותה ברוסיה

סבתא מספרת לי (דניאלה) את הסיפור
סבתא בגיל שש
ילדותה של ילנה ברוסיה

שמי ילנה פדורוב, נולדתי ברוסיה בעיר ולדיווסטוק בשנת 1955. "זו עיר גדולה במזרח הרחוק הרוסי ברוסיה על חופו של הים היפני. נמל וולדיווסטוק חופשי מקרח במשך כל השנה, ומשמש כנמל הבית של צי האוקיינוס השקט של רוסיה. העיר היא בירת מחוז פרימורסק, בירת המזרח הרחוק הרוסי והיא התחנה הסופית לרכבת הטרנס סיבירית". ויקיפדיה

אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי עם נכדתי, דניאלה גומרשטאדטולה סיפרתי על ילדותי ברוסיה.

ילדות ברוסיה

כשאני למדתי ברוסיה בכתות א'-ג' נהגנו לשחק בחצר במשחקים כמו: במחנים, מחבואים, קפיצה בחבל ופירטים.

בזמנים שגרתי ברוסיה היה אסור ליהודים להתפלל, ללמוד עברית ולחגוג חגים יהודים. כאשר השלטון השתנה התחילו להרשות להתפלל… ולאחר זמן הרשו אפילו לעלות ארצה.

זו אני בילדותי

תמונה 1

אנחנו עלינו לארץ בשנת 2000. החלטנו לעלות לישראל, בגלל שבתי הגדולה עלתה לארץ ורצינו להצטרף אליה לכן החלטנו לעלות גם כדי להיות איתה. היה ממש קשה בהתחלה, כי לא ידענו את השפה העברית ובנוסף לזה הינו צריכים לעבוד בעבודות קשות כי ברוסיה לי ולבעלי היו עבודות שונות מהעבודות בישראל.

סיפורה של סבתא ילנה תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי.

ולדיווסטוק
ולדיווסטוק היא עיר גדולה במזרח הרחוק הרוסי ברוסיה על חופו של הים היפני. נמל וולדיווסטוק חופשי מקרח במשך כל השנה, ומשמש כנמל הבית של צי האוקיינוס השקט של רוסיה. העיר היא בירת מחוז פרימורסק, בירת המזרח הרחוק הרוסי והיא התחנה הסופית לרכבת הטרנס סיבירית. ויקיפדיה

”החלטנו לעלות לישראל כדי להיות עם בתנו שעלתה לארץ.“