סבא מספר על מלחמה עולם שנייה במרוקו

אני וסבא
סיפור חיים של ילד במלחמה

סבי חיים כהן נולד בשנת 1935 במרוקו שהייתה אז בשליטת הצרפתים. ועלה לארץ בשנת 1956 כשהיה בן 21.

מלחמת העולם השנייה החלה ב 1 לספטמבר 1939, סבי חווה את מלחמת העולם השנייה עוד כשהיה קטן בגיל 4.

רקע: מלחמת העולם השנייה

קצת מידע על איך מלחמת העולם השנייה השפיע על מרוקו: בואו ניקח אתכם טיפה לעבר, בשנת 1907 הצרפתים כבשו את מרוקו והספרדים השתתפו במבצע זה אז נערך הסכם בין צרפת לספרד. מלחמת העולם השנייה נערכה גם בצפון אפריקה ובצפון אפריקה נמצאת מרוקו אשר הייתה בשליטה של הצרפתים והספרדים. מערך הכוחות היה שצרפת הייתה נגד גרמנייה.

סבי מספר שכאשר פרצה מלחמת העולם השנייה במרוקו הגרמנים לא פלשו, אבל הצרפתים עשו בעיות דומות למה שקרה  ליהודים בגרמניה.

הדבר שסבי זוכר הכי טוב זה את התאריך השמונה בנובמבר 1942, כשכוחות הברית – ארצות הברית, ברית המועצות, אנגליה ועוד, נחתו במרוקו ובשאר צפון אפריקה.

סבי זוכר שאז נפתרו כל הבעיות שהצרפתים עשו ליהודים ונהיה יותר שליו במרוקו .

סבא במלחמה

הזוית האישית

יובל כהן: במהלך העבודה היה כיף ומלמד איך יהודי מרוקו חיו באותה תקופה. היה טיפה קשה למצוא זכרונות ותמונות ואני מאחל לסבא שלי חיים ארוכים ומלאי חוויות, לסיכום היה מאוד כיף.

כוחות הברית במלחמת העולם השנייה
קבוצת המדינות שלחמו נגד מדינות הציר