סיפורה של טבעת מיוחדת במינה

שירה עם סבא וסבתא
סבא וסבתא
משפחת סרוסי בתכנית הקשר הרב דורי

שירה מספרת על סבא וסבתא:

סבתא אהובה סרוסי (שם נעורים: ירוחם) נולדה במגדל העמק בשנת 1952. גם סבא שלי נולד בארץ, כמעט עם הקמת המדינה. סבא נולד באור יהודה באוהל וסבתא נולדה במושב מרגליות בצפון בגבול הלבנון בפחון. למרות הקושי הפיזי בשנות ההקמה של המדינה, האווירה הייתה נעימה וטובה כי רוב האנשים בארץ היו כמעט באותו מצב. סבא וסבתא התגייסו לצבא ושם הכירו. ולאחר מכן נולד אבא שלי בני ועוד שלוש בנות: ענבל, מלי ומעיין.

סבא וסבתא

הטבעת עברה בירושה מאם לבת מזה כמה דורות. היא עברה את השואה והגיעה ארצה באונייה. מאחר ולסבתא של אבא לא הייתה בת, היא העבירה את הטבעת לסבתי והיא תרצה להעביר אותה בבוא העת אליי. אני אשמור את הטבעת ואעבירה הלאה במשפחה.

שירה: נהניתי מהמפגשים בבית הספר ושמעתי סיפורים מעניינים וחשובים על ההיסטוריה המשפחתית שלנו.

פחון
מבנה פשוט העשוי מלוחות פח או פח גלי אשר בנייתו היא פשוטה מאוד וזולה עד כדי כך שחומרי בנייתו עשויים להיות שאריות תוצרי בניה אחרים.

”סבא וסבתא התגייסו לצבא ושם הכירו, ומאז הכל היסטוריה“