סבתי שרה

תמונה של סבתי.
סבתא
חייה של סבתא

סבתא מצד אבא שם משפחתה הקודם של סבתא – שחורי (עוברת מנגרו (שחור)- מרומניה מקור השם שרה – ע"ש הסבתא מצד האימא פירוש שם המשפחה שחורי (נגרו)- שם שעבר מדורי דורות. תאריך לידה עברי, לועזי- י"ז באלול תש"ה, 24.8.1945. מקום הלידה – רומניה, בוקרשט. סיפור עלייתה והמעבר לישראל: ברומניה, היו משפחה מבוססת ואמידה, בעלת 3 נפשות – סבא וסבתא רבא, וסבתא. החלום של ההורים שלה היה לעלות לארץ ישראל. הם הגשימו את החלום ועלו  לארץ באנייה, דרך איטליה, ואח"כ נחתו בנמל חיפה. מחיפה העבירו אותנו למחנה עולים בעתלית סמוך לחיפה. סבא רבא נסע לאזור המרכז ובעזרת חברים שהיו לו בארץ השיג להם דירה קטנה באחת השכונות של תל אביב, ולאחר תקופה קצרה עברו לדירה שלהם לשיכון עמידר בבת ים, שם סבתא למדה בכיתה א' עד התיכון.

סבתא רבתא, שידעה עברית עוד מחו"ל, התקבלה לעבודה בבי"ס יסודי בחינוך מיוחד ובמשך השנים עברה את הבחינות וקיבלה הסמכה להוראה. לאחר 10 שנים רכשו דירה גדולה יותר גם כן בבת ים, שבה גרו עד הנישואים של סבתא, עם סבא. לסבא רבא הייתה חנות קטנה של חומרי בניין ביפו. בגיל 16 סבתא התקבלה לסמינר הקיבוצים – לימודי הוראה לגיל הרך. בגיל 17 הכירה את סבא והם היו חברים תקופה מאוד ארוכה. בגיל 20 התחתנו. במסגרת השירות הצבאי של סבא נדדו לבאר שבע לשנתיים, יחד עם הבן הבכור, ירון, שהוא אבא שלי, חזרנו לבת ים. עבדתי בבי"ס "ירושלים", ונולדה קרן, שהיא אחות של אבא שלי. עברנו לראשון לציון, שם נולדה  נירית, שהיא האחות השנייה של אבא שלי, וסבתא עבדה בבי"ס שלמון, שם אבא למד. משם עברו לראש העין בזמן שסבא פרש מהשירות הצבאי בה אנחנו גרים עד היום. בראש העין עבדה בבי"ס נווה דליה, בחטיבה הצעירה. לאחר 37 שנות הוראה, פרשה והמשיכה עוד 10 שנים לעבוד בהתנדבות בחטיבה הצעירה.

בארץ דיברו ברומנית וסבתא רבתא ידעה עוד עברית מרומניה. סבתא למדתי עברית בארץ. היא עלתה לארץ בגיל 5 והתחילה ללמוד עברית בגיל 7. המשחקים שנהגנו לשחק בהם היו קלאס, קפיצה בחבל, מחבואים, חמור חדש, משחקי כדור, ועוד. בצופים הייתה תקופה קצרה. בשבת אבא של סבתא הלך לבית הכנסת וכל בוקר הניח תפילין. המאכלים המסורתיים הרומניים ובמיוחד אהבה את הממליגה. עשו לה בת מצווה וחתונה. לא שירתה בצבא, למדה בסמינר הקיבוצים ואחרי הסמינר התחתנה. התחביבים של סבתא הם בעיקר קריאה ועבודות יד, לראות הצגות ועוד.

סבתא הייתה מורה עד גיל 57, ועוד 10 שנים בהתנדבות בחט"צ. אין לסבתא אחים ואחיות, כל הקשרים על המשפחה של סבא וחברות.

נקודות ציון בחייה: פטירת הוריה של סבתא: אביה – לפני 34 שנים, ואימה – לפני 11 שנים.

בכל שנה חגגנו לכל אחד מהמשפחה יום הולדת. נישואים- 24.8.65. בדיוק 20 שנים אחרי שנולדה, באותו התאריך. חוויות משמעותיות בחייה: לידות ילדיי, חתונות של הילדים ושלי, לידות תשעת הנכדים, מעברי דירה…

למדתי הרבה, היה מעניין מאוד, וסבתא נהנתה לספר לי את סיפור חייה.

ממליגה