סבתא רבתא שושנה ארבעה דורות במושבה קדימה

הנין איתי וסבתא רבתא שושנה
עיתונות מאותה תקופה
מעדן שבתימן עד קדימה שבשרון

העלייה מתימן

בגיל שבע עליתי מתימן .היה לנו הרבה בעיות בדרך הגענו לאדיין (עיר בתימן)  הבריטים שלטו בעיר. לעלייה מתימן קראו "מרבד הקסמים", ההייתי בת 12, באותה תקופה העלו רק את הילדים ואת האמהות.

הטיסו אותנו במטוס הורולקס, במטוס לא היו כיסאות כל הילדים נהנו מהטיסה והמבוגרים פחדו.

בטיסה לארץ

תמונה 1

כשהגענו לארץ, לשדה התעופה "בן גוריון" אספו אותנו במשאיות למחנה "עתלית" נשארנו שם כמה חודשים ואז באו אלינו שליחים וביקשו מאתנו ללכת לבחור מקום בארץ. השליחים בחרו והחליטו עבורנו שנגיע ונגור ב"קדימה".

החיים בקדימה

שהגענו לקדימה שיכנו אותנו  באוהלים (באותו זמן ירד שלג ב"קדימה") כל המבוגרים חשבו שיורד צמר גפן.

שלג במעברה

תמונה 2

אחרי שבעה חודשים נתנו לנו דירות למשפחה קטנה. לנו נתנו דירה שהיה בה: חדר שינה, מטבח, מקלחת ושירותים, השירותים היו בחוץ. משפחה גדולה קיבלה דירה שהיה בה: חדר וחצי לשינה, מטבח, מקלחת ושירותים בחוץ.

הנישואים והעבודה

בגיל 14 וחצי התחלתי לעבוד, אבל אבא לא רצה שאצא מהבית עד השעה שמונה. בגיל 16 הכרתי את שמעון, התחתנו ונכנסתי להריון. כשהתינוק היה בן 4 חודשים  פתאום המשטרה הגיעה ונכנסה לצריף שלנו והם לקחו אותי לתחנה. הספקתי בדרך לומר לשכנה מה קורה. חקרו אותי ותבעו אותי על זה שהתחתנתי בגיל צעיר. אבא היה צריך לשלם 100 לירות, גם הרב שקידש בחתונה קיבל קנס של 100 לירות אני ושמעון קיבלנו קנס של 50 לירות.

אחרי כמה זמן אני ובעלי התחלנו לעבוד בגידול פרחים ותות שדה אחרי תקופה נוספת שמעון חלה, המשכתי לתפקד לבד בחווה. לאחר תקופה המועצה פרסמה מודעה שבה שאלו מי רוצה לעבוד בבית הספר, קבלתי את המשרה והפכתי לאם הבית של בית הספר "יגאל-אלון" שבקדימה, שם עבדתי במשך כ- 22 שנה.

סבתא רבתא בחצר ביתה בקדימה

"הקשר הישראלי שלי" – 70 שנה למדינה

היום אני בת 83 הגעתי לארץ במבצע "מרבד הקסמים", עברתי תקופות שונות בארץ: צנע, מלחמות ועוד. היינו חקלאים וגידלנו פרחים, עבדתי כאם בית בביה"ס "יגאל-אלון" שבקדימה, שבתחילה נקרא בית ספר "אורים", חזיתי באינטגרציה ובשילוב ילדי השיכונים עם ילדי הכפר. ראיתי את המושבה מתפתחת ומשתנה וגידלתי ארבע דורות בישוב, כולם למדו באותו בית הספר ונשארו לגור בישוב שבתחילה בחרו עבורנו אנשי הסוכנות.

אני מברכת את המדינה לרגל יום הולדתה ה-70 שתמשיך ותגדל.

סבתא שושנה בן צבי והנין שלה איתי נעים בביתה, בו היא מתגוררת מאז הגיעה למושבה "קדימה"

סבתא שושנה הינה ציונות הלכה למעשה

השיר שבחנרו: גדליה, שרה רבקה זוהר

הזוית האישית

איתי נעים: מאוד נהנה מהשתתפותי בתכנית הקשר הרב דורי ובמיוחד מהסיפורים של סבתא. סבתא נהנתה מהתהליך ומהשיתוף.

מרבד הקסמים
מבצע העלאתם של יהודי תימן ויהודי עדן לארץ ישראל כחלק מעליות חיסול גלויות בשנים 1949 ו-1950.