סבתא מרים בן-אבו עלתה כילדה ממרוקו

סלפי מתכנית הקשר הרב דורי
סבתא מרים והנכדה שיראל
סבתא מרים נזכרת בימים פשוטים יותר

שמי מרים, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי.

בגיל 9 עליתי לארץ ממרוקו. מיד כשהגעתי לארץ הכניסו אותי לכיתה ה' במעברה בנהריה. היה לי מאוד קשה כי לא ידעתי את השפה ולא הבנתי שום מילה. בזמני הייתה חברות אמת, כולנו היינו צנועים ואחת בשביל השנייה. המורות שלנו היו מקסימות ולא הלחיצו אותנו. כעבור שנה עברנו לחולון. אבא שלי, שמו פרוספר, בא עם כסף ממרוקו וכך גרנו בחולון. למדתי בבית הספר גורדון וגרנו ברחוב אפעל. במשך הזמן הכל השתנה. בזמן זה לא היו טלפונים לכולם אלא רק לחלק מהאנשים. לנו לא היה טלפון בבית לכן תמיד דיברתי מהטלפון הציבורי. הייתה בריכה אחת בכל אזור חולון. במשך הזמן נבנו עוד בריכות ובתי קולנוע ומרכזים וכך גדלה העיר חולון.

המאכל האהוב עלי הוא קוסקוס. אני אוהבת לשחק בחבל ובקלאס. הייתי הכי טובה בחבל כפול. תמיד הייתי מנצחת את החברות במשחק זה. הצבע האהוב עלי היה שחור ולבן. אני אוהבת לשתות מים והממתק האהוב עלי היה שוקולד.

סבתא מרים והנכדה שיראל: נהנינו מאוד מהעשייה המשותפת.

קלאס
קלאס הוא משחק ילדים. מקורו של המשחק בבריטניה שבתקופת האימפריה הרומית. החיילים הרומיים היו צריכים לרוץ בשדה הקרב עטויים שריון מלא, והאמינו כי משחק בקלאס ישפר את יכולתם בשדה הקרב.

”פעם הייתה חברות אמת והיו צנועים“

”המורות שלנו היו מקסימות ולא הלחיצו אותנו“