סבתא מתורגמנית של יצחק רבין

בתמונה רואים את הקיבוץ בו סביי מתגוררים
בתמונה רואים את סבתי עם רבין ואשתו
סבתא בצבא

סבתא נולדה בשנת 1947 בבואנוס איירס בארגנטינה, לסבתא יש עוד שתי אחיות אחת נולדה בארץ והשנייה בארגנטינה.

סבתא עלתה לארץ לאחר שהגננת שלה תלשה לה תליון של מגן דוד מהצוואר. היא עלתה לארץ עם משפחתה באונייה. סבתא ומשפחתה נקלטו בקיבוץ הזורע שם התגוררה שנה ואז עברה לקיבוץ בית זרע בבקעת הירדן.

כשסבתי הגיעה בגיל 6 לקיבוץ בית זרע שם מתגוררת כיום היא הכירה את סבי שהיה רכז צעירים באותה תקופה, במפגשים אותם ארגן הם התקרבו ולבסוף התחתנו.

עשרה ימים לפני פרוץ מלחמת ששת הימים ביקר בארץ רמטכ"ל צ'ילה והתארח בקריה, במשרדי המטכ"ל וכן בביתו של הרמטכ"ל דאז יצחק רבין. בשני אירועים אלה שימשה סבתא כמתורגמנית לשפה הספרדית (סבתא שלטה בשפה מכיוון שנולדה בארגנטינה) את סבתא גילו על ידי מילוי קורות החיים שלה ושם ראו שהיא נולדה בארגנטינה ויודעת לדבר ספרדית שוטפת.

באלבומה של סבתא מופיעות מספר תמונות המתעדות אירועים אלה.

עמית בן בשט מביא את סיפורה של סבתו רבקה בן בשט שהייתה מתורגמנית לשפה הספרדית של יצחק רבין ז"ל.