סבתא הרפתנית והחליבה

אני וסבתי בשדה התעופה
סבתי בילדותה
מה קרה בזמן החליבה

סבתא אילנה והחליבה

קוראים לי אילנה מיכאלי. נולדתי ברומניה בעיר יאשי בשנת 1957.

"יאשי זו העיר הרביעית בגודלה ברומניה, והמטרופולין השני בגודלו ברומניה, בירת מחוז יאשי הנמצא באזור ההיסטורי של מולדובה. העיר הייתה בירת נסיכות מולדובה בשנים 1564–1859, אחת משתי הבירות של הנסיכויות הרומניות המאוחדות בשנים 1859 – 1862 ובירתה החלופית של רומניה בעת הכיבוש הגרמני של בוקרשט במלחמת העולם הראשונה". ( ויקיפדיה).

עליתי לארץ בשנת 1964, בגיל 6 בערך ועברתי לגור בנצרת עילית. היום אני גרה במושב ציפורי עם משפחתי. יש לי 3 ילדים: הגדולה והקטנה גרות בציפורי עם 2 ילדיהם והבינוני גר בירושלים עם 4 ילדיו. אני רפתנית ברפת המשפחתית מזה 40 שנה.

רציתי לספר לכם על אירוע שקרה לי לפני כ-20 שנה….

רפתנית ברפת המשפחתית

באחת מהחליבות השגרתיות קרה אירוע יוצא דופן – כאשר הפרות עמדו על במת החליבה והמתינו שארכיב עליהן את מכונת החליבה – אחת הפרות השתעממה ורצתה לקפוץ החוצה. מתוך אינסטינקט הושטתי את ידי לתפוס אותה ברגלה ולהחזירה למקום. שכחתי לרגע שהיא שוקלת לפחות פי 10 ממני. כמובן שלא הצלחתי להחזיר את רגלה למקום.. במקום זה היא בעטה בי ועפתי אחורה למרחק גדול. תוך כדי הנפילה אחורנית, עפו משקפיי וקיבלתי מכה רצינית בכתף. לאחר האירוע לא יכולתי להשתתף בחליבות לפחות לחודשיים. אין ספק שלמדתי לקח…

היה לנו ממש כיף לכתוב ביחד את הסיפור ולהעלות זיכרונות מהעבר.

יאשי
יאשי - היא העיר הרביעית בגודלה ברומניה, והמטרופולין השני בגודלו ברומניה, בירת מחוז יאשי הנמצא באזור ההיסטורי של מולדובה. העיר הייתה בירת נסיכות מולדובה בשנים 1564–1859, אחת משתי הבירות של הנסיכויות הרומניות המאוחדות בשנים 1859 - 1862 ובירתה החלופית של רומניה בעת הכיבוש הגרמני של בוקרשט במלחמת העולם הראשונה. ויקיפדיה

”תוך כדי הנפילה אחורנית, עפו משקפיי וקיבלתי מכה רצינית בכתף.“