סבתא סופיה ואני

במסגרת פעילות התכנית
חיי בצל מלחמת העולם השנייה

שמי סופיה, קראו לי כך מכיוון שנולדתי עם פרוץ מלחמת העולם השנייה, ושמי מסמל תקווה שהמלחמה תיגמר. נולדתי ביושקרלה ברוסיה באיזור שכיום הוא אוקראינה. סביבת המגורים שלי הייתה קשה ורועשת בעקבות מלחמת העולם השניה, היה רעב ועוני. הייתי בת יחידה, בבית היו לנו שלושה חדרים, סלון, מטבח, מקלחת ושירותים. ביומיום אכלנו שני כריכים ליום וכוס מים. לא היו בתי כנסת בגלל הנאצים. הוריי עסקו ברפואה. אבי היה אדם גבוה, כמטר תשעים גובהו, ואמי גובהה היה כמעט שבעים ותשע.

אני זוכרת שהחברות שלי היו ויקטוריה ואנה. ויקטוריה הייתה בלונדינית עם עיניים ירוקות, גובהה היה מטר שמונים. היא הייתה בת 32 כשמתה במחנה השמדה. אנה הייתה מטר שבעים, גם היא בלונדינית אך עם עיניים כחולות. היא חיה עד גיל 79 ומתה ממחלת סרטן הריאות. המקצועות שלמדנו היו מתמטיקה, יידיש, אנגלית, רוסית, ביולוגיה, פיזיקה, כימיה, ספורט ואלגברה. לא היו לנו תנועות נוער בגלל מלחמת העולם השנייה.

הזוית האישית

סופיה יטקופסקי השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי ותועדה על ידי נכדה יונתן קורשנבאום. התכנית נערכה בחטיבת הביניים ע״ש בן גוריון בפתח תקוה, התשע״ט.

אלגברה
אלגברה היא תחום במתמטיקה העוסק בפעולות, פונקציות ויחסים עם דגש על המבנים שהם יוצרים. (ויקיפדיה)