סבתא אילנה דולברג תל-אביבית אמיתית!

סבתא ואני בלונדון
רקדנית
סבתא אילנה נולדה בתל אביב בשנת 1938

סבתא אילנה נולדה בתל אביב בשנת 1938. היא גדלה במרכז תל אביב במשך רוב ילדותה. היא למדה בביתי הספר בלפור וגאולה שקיימים עד היום. כשגדלה היא למדה סיעוד, ולאחר מכן בין השאר גם הייתה מורה לסיעוד בבית ספר לאחיות.

בשנת  1958 היא התחתנה עם סבא נשו. היום היא חיה בכפר סבא. יש לה שלושה ילדים וחמישה נכדים.

כשסבתא אילנה הייתה בת עשר בשנת 1948, פרצה מלחמת השחרור. על הבית שבו גרה באותה התקופה נשארו סימני יריות שנורו ממסגד חסן – בק. בית הספר בלפור בו למדה היה קרוב לבית החולים הדסה, ובגלל חוסר מקום חלקים מבית הספר נאלצו לשמש כחדרי חולים. סבתא אילנה זוכרת איך היא והתלמידים האחרים עזרו וגלגלו תחבושות. הלימודים לא היו סדירים בגלל המצב עד כיבוש יפו. מידי פעם סטודנטים הגיעו ולימדו את התלמידים מכוון שהמורים היו בצבא.

בחודשים בהם לא למדו אילנה ומשפחתה עברו למושב אביחיל שהיה רחוק מהקרב. סבתא אילנה למדה שם את כיתה ה'. התקופה הזו השפיעה עליה מאוד.

סבתא אילנה בשנת 1948

תמונה 1

כשהייתה סבתא אילנה הייתה בת 18 בשנת 1956 פרצה מלחמת סיני. בגלל שהיה מחסור גדול באחיות, באו לתיכון בו למדה אנשים וסיפרו לתלמידים על המקצוע. אילנה מאוד התלהבה ונרשמה מיד ללימודים. היא סיימה את הלימודים בהצטיינות וממשיכה לעבוד עד היום.

תלאביבית
נולדה וגדלה בתל אביב