סבא שלמה קדמי 35 שנה בחברת אלקטרה

סבא שלמה ואני במסיבת הפתיחה
סבא שלמה בשירותו הצבאי
סבא שלמה קדמי שנולד בירושלים בשנת 1941

שלי היה צריך להתגייס לצבא הטורקי.הם ברחו דרך סוריה ברכבות ובחמורים והיו להם צרות בדרך. לאחר מכן הגיעו ללבנון נסעו לגבול ישראל ושם המתינו להם ישראלים שייקחו אותם לירושלים. בירושלים שיכנו אותם במוצא (ישוב מעורב יהודים ערבים).

נולדתי בתאריך 7/4/41 בירושלים בבית חולים הדסה הר הצופים. אני בן עשירי מתוך אחד עשר ילדים והבן הכי קטן.גדלתי בשכונת בית ישראל (אחת הוותיקות בירושלים) עד גיל 13 גרנו בדירת שני חדרים.בגיל 13 עברנו לתל ארזה. שכונה חדשה, בית ספר חדש ובית חדש.בגיל 14 עזרתי להורי בכלכלת הבית וכל חודש הייתי מביא כסף להורי והייתי לומד בערב (אחרי העבודה) בגיל 15 הייתי בתנועת נוער "העובד"- מהתנועה שלחו אותנו לעזור לקיבוץ בקטיף פירות. בגיל 16 אני וחבריי היינו יוצאים לשחק כדורגל ופעילויות ספורט. בגיל 18 התגייסתי ליחידה גולני.
במשך ששת החודשים הראשונים עברתי טירונות קשה מאוד. אימונים קשים שכללו טיפוסים על צוקים. בתום הטירונות, כשהיינו מוכנים, אחרי שלושה חודשים שלא הייתי בבית, ואז קיבלנו חופשה ל-12 יום (שישה ימים יותר מהרגיל) כשחזרנו הייתה מתיחות גדולה בצפון עם סוריה ושלחו אותנו לגבול הסורי.
שמשה פרץ (מפקד פלוגת עמדת לולב) עם פלוגתו ירד אלי עם חייליו לעמדת אריה הערבית הם פילסו לעצמם דרך בסבך העצים והקוצים מעל גדר הגבול. מעל ראשיהם נחתכו הצמרות מצרורות הכדורים שנורו מכל עבר. החוליה הפורצת של אלי רצה קדימה אל הגדרות וחתכה אותם. מיד אחריה זינקו החוליות האחרות קדימה. חלקן התעכבו בעמדת אריה הערבית. מי שכבשו אותה וטיהרו אותה. השאירו אותה עם 6 ליגיונרים (חיילים ירדנים) הרוגים חלקן רצו קדימה במסדרון שכונת אבו טור להגיע אל הוואדי העובר את השכונה לרוחבה וליצור שם קו חסימה לליגיונרים הנסוגים מבתי הגבול. אחרי שנתפסו בקרב קצר ומוצלח כל עמדות המפתח של הגזרה התפזרו החיילים בין הבתים והחלו לטהר את האזור בית אחרי בית דלתות תושבי אבו טור נפרצו בכוח, ומכל בית יצאו אזרחים נפחדים, שהרימו את ידיהם לאות כניעה, טיהור גילה אנשי אבו טור להישאר בשכונתם הסמוכה לגבול אל אף התראותיו של הלגיון שנתן להם אפשרות להתפנות עד שעת אחת בצהריים. כל כך בניצחונם.
מכאן והלאה התערבו האזרחים מתוך מהומת האש, "המשכנו לירות לכל הכיוונים ולחסל את כל הליגיונריים" -מספר חייל ושמו קדמי מסביבנו הצטברו עוד אזרים, הם באו עם הילדים והנשים שלהם והתחננו לרחמים לא ידעתי מה לעשות איתם, הייתי בטוח שרבים מהם היו ליגיונריים שהספיקו ברגע האחרון ללבוש בגדים אזרחיים ולהתערב בין תושבי המקום ניסיתי להשיג את אלי המ"פ, ברגע שהגיע למקום נשמעה צעקתו: "תתכופף קדמי יורים עליך". הספקתי להוריד את ראשי, והכדורים שרטו את הקיר שעליו נשענתי הנתזים חזרו מהקיר ופגעו בעייני. זינקתי אל הבית שממנו באו היריות וראיתי מולי ערבי ובידו רובה מכוון שנינו נפגשנו פנים אל פנים ובמשך שנייה הספקתי לירות ראשון ולזכות בחיי. כשנסתיים פחות או יותר, כיבוש הגזרה והחיילים עסקו בטיהור הבתים, התפנה אלי לטפל באזרחים המבוהלים, הוא פנה אליהם ונתקל פתאום בוואדי העובר בשכונה בקצין המודיעין ג'וני ובמג"ד פייקס. איך הגיע לכאן ואיך נורה למוות?
התחלתי לעבוד כמסגר (עבודות מתכת) ולאחר מכן כשצברתי ניסיון בעבודה אני וחבר שלי הקמנו מסגריה התחלנו לעבוד עבודות מזדמנות (לא היה הרבה עבודה) ככה היה שנתיים ואז התפרקנו.לאחר מכן התחלתי לעבוד בהתקנת דודי שמש, הסתובבתי בכל הארץ מפני שזה היה חדש והיה יקר מאוד ככה עבדתי שנתיים והפסקתי לעבוד בזה (מפני שלאח שלי היה שותף הוא עשה תאונת דרכים, והיה צריך עזרה). לאחר מכן עבדתי בבית מלון באילת עבדתי שם שבוע, ואז בא המהנדס של חברת אלקטרה והוא אמר לי: "אני מקים סניף בירושלים למיזוג אוויר ואני צריך עובדים. אתה רוצה לעבוד אצלי?" הסכמתי ועברתי לירושלים. העבודה הראשונה הייתה באותו המלון ושם ישנתי ואכלתי במשך חודש וחזרתי לירושלים.
המשכתי לעבוד בחברת אלקטרה במשך 35 שנה במיזוג אוויר עד הפנסיה.

אלקטרה: "אלקטרה הוא שמן של שלוש חברות ציבוריות ישראליות שבשליטת חברת אלקו החזקות:
אלקטרה בע"מ – חברה ציבורית ומתמקדת בתחומי התשתיות לבנייה והנדל"ן החברה מחולקת למספר חטיבות: חטיבת האלקטרומכניקה העוסקת בתחומי מיזוג האוויר, החשמל והצנרת. חטיבת המעליות והדרגנועים. (אלקטרה מעליות). יבואנית בלעדית של מעליות "אוטיס" (OTIS) ומעליות "SJEC".
חטיבת הבנייה חטיבת ניהול ואחזקת מבנים (נכסי אריאל)".

אלקטרה
אלקטרה הוא שמן של שלוש חברות ציבוריות ישראליות שבשליטת חברת אלקו החזקות: אלקטרה בע"מ - חברה ציבורית ומתמקדת בתחומי התשתיות לבנייה והנדל"ן החברה מחולקת למספר חטיבות: חטיבת האלקטרומכניקה העוסקת בתחומי מיזוג האוויר, החשמל והצנרת. חטיבת המעליות והדרגנועים. (אלקטרה מעליות). יבואנית בלעדית של מעליות "אוטיס" (OTIS) ומעליות "SJEC". חטיבת הבנייה חטיבת ניהול ואחזקת מבנים (נכסי אריאל)

מוצא
ישוב מעורב ערבים ויהודים