סבא רפי ומלחמות ישראל

סבא רפי יאבו ונכדתו מורן
סבא רפי וסבתא מיכל בצעירותם
תיאור השתתפותו של סבא רפי במלחמות ישראל

המלחמות בארץ

מלחמת ששת הימים

בשנת 1967 הייתי עדין חייל בשירות סדיר, כמדריך טכני בחיל האוויר במקצועות ירי וטילים. בזמן המלחמה בית הספר הטכני נסגר והתלמידים פוזרו לבתיהם. לנו המדריכים היו הצבות חירום ואני הוצבתי בבסיס רמת דוד בטייסת מיראז'. המאמץ היה רב ומרוכז וכעבור שישה ימים הסתיימה המלחמה בהישג צבאי עצום ומוחלט. כמובן שהשמחה הייתה רבה וכולנו ריחפנו בעננים .

מלחמת יום הכיפורים

למלחה זו גויסתי במוצאי יום הכיפורים לאוגדת האלוף אריאל שרון. גיזרת המלחמה שלנו הייתה בסיני בגיזרה המרכזית – במרחב טסה מול הארמיה המצרית השלישית. ימי הקרבות הראשונים היו איומים ועקובים מדם כאשר המעוזים לאורך תעלת סואץ נפלו בזה אחר זה . מספר הנפגעים היה עצום והיחידה שלנו איבדה חברים רבים. לאחר בלימת הכוחות המצריים וייצוב העמדות שלנו עברנו למתקפת נגד וחצינו את תעלת סואץ לכיוון מצרים. האוגדה נעה דרומה לאורך מפרץ סואץ עד שהגענו לג'בל עתקה ונמל עדביה. ביום 22.3.74 כשישה חודשים לאחר הגיוס חזרנו הביתה תשושים והלומי קרב.

"הקשר הרב דורי" של סבא רפאל ומורן יאבו. סבא רפי מספר למורן על מלחמות ישראל בהם השתתף.

תעלת סואץ