סבא – ציון נגר

במסיבת הפתעה לסבא וסבתא
סבא שלי בצבא
מנחם בגין ותכונותיו

סבא וסבתא רבה עלו בעלייה שנקראת "מרבד הקסמים".

סבתא סיפרה לסבא שלי שלפני הם עלו למטוס כמה נוכלים אמרו להם אם לא תורידו א כל התכשיטים מעליכם המטוס לא יעלה ולא יטוס כולם כמובן היו תמימים והאמינו לנוכלים והביאו להם את כל רכושם סביר להניח שהאנשים העלו מכרו והתעשרו. סבתא רבה סיפרה לסבא שבתימן היו חולמים על ארץ ישראל ארץ זבת חלב ודבש ותמיד הייתה להם ציפייה לעלות ארצה, הם היו מאוד ציונים וסבתא רבה אפילו קראה לבנה ציון (סבא שלי).

כשהגיעו לארץ עסקו בבניית הארץ ובעבודות קשות כמו בכבישים ובחקלאות. ולמרות שלא היה כזה הכנסה טובה קיבלו אותם באהבה רבה גם אם כל הקושי.

הזוית האישית

סבא: נהנתי מהעשייה ומכל הרעיון של בית ספר ללמד את הצעירים על מה שהיה בתקופתנו על ידי התוכנית. אני רוצה לאחל לנכדתי הצלחה בלימודים, שהתגשמו כל משאלות ליבה לגבי עתידה אם זה בלימודים או בחוג בצבא ושתגיע להשכלה גבוהה.

אני: נהניתי מהעשייה. אני למדתי הרבה על ההיסטוריה של סבא שלי ולמדתי דברים חדשים אני רוצה לאחל לא שימשיך להיות סבא טוב עוזר ומכבד.

השכין שלום
להביא למצב עניינים רצוי