סבא משה במלחמת יום כיפור

אני וסבי בבית התפוצות.
סבא שלי במלחמת יום כיפור.
חוויותיו של סבא משה.

שמי זיו רמז, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבי משה אשכנזי. סבא משה נולד בשנת 1951 ברחובות, הוא סיפר לי על שרותו הצבאי.

סבא שלי שירת בסיני ארבע שנים. סבי היה צריך להשתחרר ביום ראשון מהצבא בשנת 1973 וביום שבת פרצה מלחמת יום כיפור: "מלחמת יום הכיפורים פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפת קואליציה של צבאות מדינות ערביות כנגד ישראל, בהובלתן של סוריה ומצרים. המלחמה התרחשה בעיקר בסיני וברמת הגולן, ונמשכה עד 24 באוקטובר 1973, יום כניסת הפסקת האש לתוקף. חילופי אש נמשכו עד 26 באוקטובר בחזית המצרית בחצי האי סיני ועד 1974 בחזית הסורית ברמת הגולן". (ויקיפדיה)

וסבא שלי במקום להשתחרר מהשרות הצבאי חזר לסיני לעוד חצי שנה.

סבא בתקופת השרות הצבאי

תמונה 1

בחופשה הראשונה כשהגיע הביתה מהמלחמה, באותו הערב נולדה דודה שלי אורלית. סבא חזר  לסיני. סבא סיפר לי שבמסגרת תפקידו בצבא הוא היה מתקן רכבים בקווים והוא זוכר במיוחד שהם נסעו לחלץ רכבים ואז הפגיזו אותם, אך הם הצליחו להחלץ.

לאחר חצי שנה סבא השתחררמהשרות הצבאי אולם המשיך כל השנים לשרת במילואים.

זיו רמז: אמרתי לסבי שבעיניי הוא גיבור ושאני אוהב אותו.

אני וסבא בתכנית הקשר הרב דורי בבית הספר

מלחמת יום הכיפורים
מלחמת יום הכיפורים פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפת קואליציה של צבאות מדינות ערביות כנגד ישראל, בהובלתן של סוריה ומצרים. המלחמה התרחשה בעיקר בסיני וברמת הגולן, ונמשכה עד 24 באוקטובר 1973, יום כניסת הפסקת האש לתוקף. חילופי אש נמשכו עד 26 באוקטובר בחזית המצרית בחצי האי סיני ועד 1974 בחזית הסורית ברמת הגולן. ויקיפדיה

”תמיד תאמין בעצמך.“