סבא טוביה ז"ל – אבא של כולם

סבתא יהלומה ואורי בעת סיור בבית התפוצות
סבא טוביה זכרונו לברכה
סבתא יהלומה מספרת לאורי על סבא טוביה ז"ל

סבתא יהלומה משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם אורי. סבתא מספרת לאורי על סבא טוביה ז"ל:

"סבא טוביה נולד בעיר רחובות בתאריך 16/03/1954, י"א באדר ב' תשי"ד. בן לזוג הורים ניצולי שואה, חיה ואברהם ואח ללאה.

מיום היוולדו היה תינוק חייכן, מלא שיער ואהוב על כולם. סבא גדל בעיר פתח תקוה ולמד בבתי הספר היסודי "עין גנים", תיכון "ברנר" ותיכון עמל ב' במגמת "מכשור ובקרה". בילדותו אהב סבא טוביה מוסיקה, ובערבים הסתובב תמיד עם תקליטים והקלטות. בכל המסיבות היה "מסמר הערב", אהב להופיע, תמיד במרכז וכולם סביבו. סבא טוביה מאוד אהב את הים, ראה בו מקום מרגיע והיה ברור לו שיגדל ויתגייס לחיל הים.

לסבא טוביה הנער היה תחביב מיוחד: לאסוף חתימות של ראשי ממשלה ושרי הכנסת. הוא היה שולח להם מכתבים ומקבל בדואר בחזרה. בן החותמים היו דוד בן גוריון, אבא אבן, יצחק רבין, זלמן שז"ר ועוד.

חתימתו של ראש ממשלת ישראל דוד בן גוריון ז"ל

חתימתו של  שר החוץ אבא אבן ז"ל

תמונה 2

כמו הנכד אורי, סבא טוביה אהב מאוד כדורגל. סבא אהד את קבוצת הפועל פתח תקוה והקפיד לנסוע למשחקיה. לאחר שהתחתנו, עברנו לגור בקריית ים וסבא הפך לאוהד של קבוצת מכבי חיפה והדביק באהבתו לקבוצה את כל המשפחה !

סבא טוביה מאוד אהב לכתוב וכילד התפרסמו שיריו בעיתון וכן כל בוקר הקריא שיר במסדר בית הספר. שירים רבים כתב, שירים שהפכו גם להמנון.

לכו בעקבות הילדים / פוגל טוביה ז"ל

לכו בעקבות הילדים

בזכותם, בשלותם, באמיתותם,

בדרכי הנסתר ודרכי הנשגב,

בצוהרי חלומות נפתלות נעלמות

במרחביי אין סוף, ביחד אצים רצים,

אחד בשני, אחד עם השני

שזורים בשלל צבעים הנערמים לצבע אחד,

צחוק אחד, שיר אחד.

לכו בעקבות הילדים,

בארץ אין גבולות, אין מלך, אין מלכה,

רק תענוגות קטנות מטריפות,

לובשות ופושטות צורה

ועיניים קטנו תפעם בוכות, פעם תוהות , פעם שואלות,

ואתם עומדים כנגדם ותבונתכם אינה משגת.

לכו בעקבות הילדים

ודבק בכם מין היפה והטוהר,

להנציח בבגרותכם, בעיתות אהבה

ובעיתות מלחמה

למען יהיו העקבות הללו בכם

לתהילת עולם.

סבא טוביה התגייס לצבא באוגוסט 1974 ושירת בבסיס חיל הים באילת. עם נישואינו עבר סבא לשרת בבסיס חיל הים בחיפה ואנו עברנו לגור בקריית ים, שם נולדה אמך מורן ונולדו שני אחיה נועם ונדב. הילדים שלנו היו תפארת גאוותו של סבא טוביה, ואני בטוחה שאם היה מכיר את נכדיו המקסימים היה נרגש וגאה בהם כמו בילדיו.

תמונה 3

תכונותיו הבולטות של סבא טוביה היו כשרון הומוריסטי נפלא, חיוך תמידי על השפתיים, עזרה לזולת, חום וקשר מתמיד עם הסובבים אותו. חייליו של סבא טוביה נהגו לכנותו "אבא של כולם", בזכות אישיותו הנאמנה, הדאגה התמידית שלו לכולם. תמיד נתן "את כל הלב והנשמה". סבא טוביה הגיע לדרגת רנ"ג בחיל הים ונפל במילוי תפקידו, שבועיים לפני פרישתו מצה"ל.

אנו תמיד נזכור ונוקיר אותו ולא נפסיק להתגעגע אליו.

רנ"ג